iPad-versie van WhatsApp nu beschikbaar in testversie

iPad-versie van WhatsApp nu beschikbaar in testversie

Uncategorized

WhatsApp heeft eindelijk een testversie uitgebracht van de iPad-versie van hun populaire berichten-app. Gebruikers kunnen de bètaversie downloaden via TestFlight. Om de iPad te koppelen aan de telefoon, moet de gebruiker een QR-code scannen in de WhatsApp-instellingen op de iPhone. Nadat de apparaten gekoppeld zijn, kan WhatsApp zelfstandig op de iPad gebruikt worden zonder dat de telefoon online hoeft te zijn.

Alle berichten die verstuurd worden via de iPad-versie worden gesynchroniseerd met andere iOS- of Android-apparaten. Hierdoor worden er geen berichten gemist, zelfs niet als de telefoon uit staat of leeg is.

De nieuwe iPad-versie van WhatsApp lijkt op de recent vernieuwde Mac-app. Bijna alle functies van de iPhone-app zijn beschikbaar, hoewel sommige minder gebruikte functies mogelijk nog niet perfect werken. De app ondersteunt ook de multitasking-functies van de iPad, zoals Slide Over, Split View en Picture-in-Picture tijdens videogesprekken.

Momenteel is toegang tot het bèta-iOS-programma op TestFlight vereist om de iPad-versie te kunnen gebruiken. De beschikbare plekken zijn echter momenteel vol. WhatsApp zal de iPad-versie waarschijnlijk binnenkort uitbrengen in de Apple App Store, maar de exacte releasedatum is nog niet bekend.