World of Warcraft Console Versie: Komt het eraan?

World of Warcraft Console Versie: Komt het eraan?

Uncategorized

World of Warcraft, de populaire MMORPG van Blizzard Entertainment, kan mogelijk in de toekomst naar Xbox consoles komen. Tijdens BlizzCon liet Blizzard weten voortdurend in gesprek te zijn over een console versie van de game. En nu Activision Blizzard King officieel onderdeel is geworden van Microsoft, lijkt de komst van de console versie dichterbij dan ooit.

Een nieuwe boost voor World of Warcraft
Afgelopen weekend vond BlizzCon plaats, het evenement waar Blizzard games centraal staan. Het was de eerste keer dat Blizzard officieel onderdeel was van de Microsoft familie, en dat bracht hoge verwachtingen met zich mee. Phil Spencer, het hoofd van Xbox, verscheen op het podium om de Blizzard fans welkom te heten binnen de Xbox familie.

Tijdens BlizzCon werden niet alleen nieuwe uitbreidingen voor de live versie van World of Warcraft onthuld, maar ook een Cataclysm versie van de World of Warcraft Classic servers. Met deze nieuwe content kunnen spelers hun avontuur voortzetten en het opnemen tegen de gevreesde draak Deathwing.

Microsoft en gaming
Microsoft is niet alleen bekend van Windows, maar is ook een grote speler in de gaming industrie. Het heeft een eigen console, streaming platform en tientallen ontwikkelstudio’s met populaire games als Forza, Halo, Fallout, The Elder Scrolls en Call of Duty. Xbox’s motto is al lange tijd “Play Anywhere”, wat mogelijk wordt gemaakt door hun consoles, Windows, Game Pass en game streaming via xCloud. De vraag is nu of Microsoft dit motto ook wil toepassen op World of Warcraft.

Is World of Warcraft geschikt voor consoles?
World of Warcraft zou niet de eerste MMO zijn die op consoles verschijnt. Games als Final Fantasy XIV, The Elder Scrolls Online en Black Desert Online zijn al speelbaar op zowel PC als console. Microsoft heeft ook ervaring met het aanpassen van pc-games naar consoles, zoals Age of Empires en The Elder Scrolls Online.

Het complexe combat-systeem van World of Warcraft, waarbij spelers een groot aantal aanvallen moeten uitvoeren, kan een uitdaging vormen voor controllers. Er zijn echter verschillende oplossingen mogelijk, zoals het vuren van aanvallen op basis van een knopvolgorde of het bundelen van aanvallen. Daarnaast kunnen schouderknoppen worden gebruikt als Shift-knop om andere aanvallen weer te geven op de face-buttons.

World of Warcraft op consoles?
Hoewel het nog niet mogelijk is om World of Warcraft te spelen op Xbox of PlayStation, is het wel al mogelijk om de game met een controller te spelen, bijvoorbeeld op de Steam Deck. Met behulp van een add-on genaamd Console Port kan de hele game worden gespeeld met een controller. Hoewel dit niet altijd perfect werkt, is het zeker een optie. Een officiële console versie van World of Warcraft, gerealiseerd door Microsoft en Blizzard, zou de speelervaring alleen maar beter maken.

FAQ

1. Komt er een console versie van World of Warcraft?

Blizzard Entertainment en Microsoft zijn voortdurend in gesprek over een console versie van World of Warcraft, nu Activision Blizzard King onderdeel is geworden van Microsoft. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan, lijkt de komst van de console versie dichterbij dan ooit.

2. Is World of Warcraft geschikt om te spelen op consoles?

Hoewel World of Warcraft oorspronkelijk een PC game is, zijn er al andere MMO’s, zoals Final Fantasy XIV en The Elder Scrolls Online, die speelbaar zijn op zowel PC als console. Met de juiste aanpassingen aan het complexe combat-systeem van World of Warcraft zou het mogelijk zijn om de game ook op consoles te spelen.

3. Hoe kan ik World of Warcraft spelen met een controller?

Het is al mogelijk om World of Warcraft met een controller te spelen door gebruik te maken van een Add-On genaamd Console Port. Hiermee kun je de game op een Steam Deck of vergelijkbaar apparaat spelen. Hoewel het niet altijd perfect werkt, is het zeker een interessante optie voor spelers die liever met een controller spelen.