Windows 11 Insider Preview brengt verandering in standaardbrowser voor Europese gebruikers

Windows 11 Insider Preview brengt verandering in standaardbrowser voor Europese gebruikers

Uncategorized

Microsoft heeft onlangs een opmerkelijke wijziging aangekondigd met de release van een Windows 11 Insider Preview Build. Vanaf deze build zal het besturingssysteem de standaardbrowser gebruiken om links te openen die worden weergegeven in systeemcomponenten van Windows. Dit is een verandering ten opzichte van Windows 10, waarin Microsofts eigen Edge-browser standaard werd gebruikt.

Deze verandering is echter alleen van toepassing in de Europese Economische Ruimte, bestaande uit alle 27 EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland. Op dit moment verwijzen zoekresultaten in het startmenu automatisch door naar Edge, zonder de mogelijkheid om dit te wijzigen.

The Verge heeft Microsoft gevraagd naar de reden achter deze aanpassing en waarom deze alleen geldt voor Europa. Het bedrijf heeft gereageerd dat geen verklaring wordt gegeven over deze kwestie. Het zou mogelijk verband kunnen houden met de beslissing om Teams los te koppelen van Microsoft 365 en Office 365, of een ander EU-antitrustonderzoek.

Het is nog niet bekend of deze wijziging ook zal worden doorgevoerd in de stabiele versie van Windows 11. Het is echter duidelijk dat Europese gebruikers in de toekomst de vrijheid zullen hebben om hun standaardbrowser te kiezen bij het openen van links in Windows-systeemcomponenten.