Windows 11 23H2-update binnenkort beschikbaar

Windows 11 23H2-update binnenkort beschikbaar

Uncategorized

Het lijkt erop dat Microsoft binnenkort de 23H2-update van Windows 11 zal uitbrengen. Volgens Windows Latest is er afgelopen weekend een configuratie-update, KB5030509 genaamd, uitgerold die direct gekoppeld is aan de toggle “De nieuwste updates downloaden zodra ze beschikbaar zijn” in de Windows Update-instellingen. Als gebruikers deze toggle inschakelen, worden grote updates direct geïnstalleerd in plaats van dat ze geleidelijk worden uitgerold.

Deze toggle werd eerder dit jaar gebruikt bij de release van de Moment 3-update en sindsdien was er geen nieuwe configuratie-update beschikbaar. Windows Latest meldt echter dat de toggle nu wordt voorbereid voor de 23H2-update. Interne bronnen melden dat de nieuwe versie van het besturingssysteem op 21 september wordt aangekondigd en vanaf oktober geleidelijk beschikbaar wordt voor niet-testgebruikers.

Het is nog niet bekend welke nieuwe functies en verbeteringen de 23H2-update met zich meebrengt. Microsoft heeft nog geen officiële aankondigingen gedaan over deze update. Het blijft dus afwachten tot 21 september om meer te weten te komen over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11.

Gebruikers die graag up-to-date willen blijven met de nieuwste updates, kunnen de toggle “De nieuwste updates downloaden zodra ze beschikbaar zijn” in de Windows Update-instellingen inschakelen. Op deze manier zullen ze de 23H2-update direct kunnen installeren zodra deze beschikbaar is.