WhatsApp Voice Chat: Praten en Chatten Tegelijkertijd

WhatsApp Voice Chat: Praten en Chatten Tegelijkertijd

Uncategorized

WhatsApp Voice Chats zijn een nieuwe manier om direct met elkaar te praten terwijl je aan het chatten bent. In plaats van iemand te bellen en te wachten tot diegene opneemt, kun je nu een live audiogesprek starten in een groepsgesprek waar iedereen aan kan deelnemen. In tegenstelling tot een normaal telefoongesprek gaat je telefoon niet over; in plaats daarvan ontvang je alleen een melding dat er een spraakgesprek gaande is. Vervolgens kun je zelf beslissen of je hieraan wilt deelnemen.

WhatsApp heeft deze functie eerder dit jaar al per ongeluk uitgelekt, maar heeft het nu officieel aangekondigd. In de komende weken zal de functie wereldwijd beschikbaar zijn voor groepsgesprekken met 33 tot 128 deelnemers. Dit maakt het vooral handig voor grotere groepen, waarbij een uitgebreid telefoongesprek niet nodig is. Tijdens het gesprek kun je ook gewoon berichten blijven sturen in de chat.

Bovenaan in de chat zie je een actief spraakgesprek, waar je jezelf kunt dempen of het gesprek kunt verlaten. Andere diensten, zoals Telegram, Slack en Discord, bieden vergelijkbare functies. Ook doet het denken aan Clubhouse, dat populair werd tijdens de coronapandemie. Net als andere communicatiefuncties worden Voice Chats versleuteld met end-to-end-encryptie.

Veelgestelde Vragen

1. Kan ik Voice Chats gebruiken in een privégesprek?

Nee, op dit moment is de functie alleen beschikbaar voor groepsgesprekken met meerdere deelnemers.

2. Moet ik betalen om Voice Chats te gebruiken?

Nee, Voice Chats zijn gratis te gebruiken binnen WhatsApp.

3. Hoe weet ik of er een spraakgesprek plaatsvindt in de chat?

Bovenaan in de chat zie je een indicatie dat er een actief spraakgesprek aan de gang is.

4. Kan ik berichten blijven sturen tijdens een spraakgesprek?

Ja, je kunt tijdens het praten gewoon berichten blijven sturen in de chat.

Bron: WhatsApp (https://www.whatsapp.com/)