WhatsApp voor iPad eindelijk beschikbaar in bèta-versie

WhatsApp voor iPad eindelijk beschikbaar in bèta-versie

Uncategorized

WhatsApp-gebruikers wachten al jaren op een iPad-versie van de populaire berichtendienst. Er zijn in het verleden al verschillende hints geweest dat hieraan werd gewerkt, en ook Meta (het moederbedrijf van WhatsApp) heeft hier vaak naar verwezen. Eindelijk is het wachten voor een deel van de gebruikers voorbij, want de bèta-versie van WhatsApp voor iPad is nu te downloaden.

De bèta-versie van WhatsApp kan nu ook op een iPad worden geïnstalleerd via TestFlight, zoals ontdekt door WABetaInfo. Als je eerder al de TestFlight-versie van WhatsApp op je iPhone hebt gebruikt, kun je dezelfde app nu ook op je iPad zetten. Dit doe je via de TestFlight-app en niet via de App Store.

De iPad-versie van WhatsApp lijkt erg op de recent vernieuwde Mac-versie. Na het opstarten van de app koppel je deze aan WhatsApp op je iPhone door de QR-code te scannen. De iPad wordt dan een van de vier gekoppelde apparaten als je WhatsApp op meerdere apparaten wilt gebruiken. Alle berichten worden gesynchroniseerd.

De interface van de iPad-versie is vergelijkbaar met die van de iPhone. Je vindt al je chats aan de linkerkant. Onderaan de zijbalk vind je knoppen voor chats, instellingen en gesprekken (audio- en videogesprekken). Het starten van een nieuwe chat kan linksboven. Bijna alle bekende functies van WhatsApp op de iPhone zijn ook beschikbaar op de iPad. Je kunt berichten versturen, informatie bekijken van contacten, foto’s en video’s delen, audioberichten versturen, peilingen starten en nog veel meer. Audio- en videogesprekken worden ook ondersteund.

WhatsApp voor iPad ondersteunt ook multitaskingfuncties zoals Split View, Slide Over en Picture-in-picture tijdens het videobellen. Je kunt de app dus tegelijkertijd met een andere app gebruiken, wat handig is als je aan het chatten bent terwijl je bijvoorbeeld aan het browsen bent in Safari. De interface van WhatsApp op de iPad toont ook overeenkomsten met de Mac-versie en iMessage op de iPad.

Op dit moment is de iPad-versie van WhatsApp alleen beschikbaar voor TestFlight-gebruikers. Het is nog niet bekend wanneer de app voor iedereen beschikbaar zal zijn via de App Store. In de tussentijd kunnen gebruikers zonder de TestFlight-beta gebruikmaken van de webversie van WhatsApp op hun iPad.