WhatsApp lanceert nieuwe functie om updates van bekende personen en organisaties te volgen

WhatsApp lanceert nieuwe functie om updates van bekende personen en organisaties te volgen

Uncategorized

WhatsApp-gebruikers kunnen nu de mogelijkheid krijgen om updates van bekende personen of organisaties te volgen via WhatsApp-kanalen. Deze functie is geen groepsgesprek, volgers kunnen alleen de berichten lezen. De functie is getest sinds juni in Colombia en Singapore, maar wordt nu officieel uitgebracht in nog eens 150 landen, waaronder Nederland.

Met deze WhatsApp-kanalen kunnen bekende personen en organisaties hun volgers op de hoogte houden van het laatste nieuws. Gebruikers kunnen zo bijvoorbeeld de laatste updates ontvangen van hun favoriete artiesten of sportclubs. De berichten worden weergegeven in een apart tabblad in de WhatsApp-app.

Gebruikers kunnen zelf naar kanalen zoeken en zich gratis abonneren. De WhatsApp-kanalen worden automatisch gefilterd op basis van het land waarin de gebruiker zich bevindt. Daarnaast kunnen gebruikers kiezen om de nieuwste, actiefste of populairste kanalen te volgen.

Hoewel het niet mogelijk is om te reageren op de berichten, kunnen gebruikers wel een emoji achterlaten. Daarnaast is het totale aantal reacties ook zichtbaar. Het is niet mogelijk voor anderen om te zien welke reactie jij hebt achtergelaten op een bericht. De berichten die in een kanaal worden geplaatst, blijven dertig dagen zichtbaar en worden vervolgens automatisch verwijderd.

Het telefoonnummer van de kanaalbeheerders en volgers is niet zichtbaar voor anderen. Beheerders kunnen ook instellen dat er geen screenshots gemaakt kunnen worden of dat berichten niet doorgestuurd kunnen worden. Het is echter belangrijk om op te merken dat de chatberichten niet versleuteld zijn.

Deze nieuwe functie is vanaf nu beschikbaar voor alle WhatsApp-gebruikers. Het kan even duren voordat iedereen er toegang toe heeft. Het chatapp Telegram biedt overigens ook al geruime tijd vergelijkbare kanalen aan.