WhatsApp introduceert nieuwe functie ‘Kanalen’

WhatsApp introduceert nieuwe functie ‘Kanalen’

Uncategorized

WhatsApp heeft aangekondigd dat zijn nieuwe functie ‘Kanalen’ vanaf dinsdag beschikbaar zal zijn voor “vrijwel iedereen”. Hoewel de functie al vorige week werd gelanceerd, zien veel gebruikers deze nog niet.

WhatsApp CEO Will Cathcart heeft volgens WABetaInfo verklaard dat iedereen aan het einde van de dag de functie zou moeten kunnen zien. Het is echter wel vereist dat gebruikers de nieuwste versie van de app hebben geïnstalleerd. WhatsApp maakte vorige week bekend dat deze belangrijke nieuwe functie wereldwijd beschikbaar zou worden gemaakt.

De Kanalen in WhatsApp zijn gescheiden van normale gesprekken op het platform en gebruikers kunnen niet zien welke Kanalen andere gebruikers volgen. Kanalen kunnen gefilterd worden op land. Volgers kunnen nu ook emoji-reacties achterlaten op berichten in Kanalen. Beheerders hebben nu de mogelijkheid om berichten in hun Kanalen tot maximaal dertig dagen aan te passen. Daarna worden ze automatisch van de WhatsApp-servers verwijderd, volgens Meta.

WhatsApp kondigde de introductie van Kanalen al in juni aan. De functie werd in eerste instantie getest door een beperkt aantal organisaties in Singapore en Colombia. Later werd de testversie uitgebreid naar in totaal tien landen. WhatsApp meldt nu dat er ‘duizenden Kanalen’ beschikbaar zijn van organisaties, sportteams, artiesten en meer. Momenteel is het aanmaken van Kanalen nog gereserveerd voor grote organisaties of bekende personen, maar ‘in de komende maanden’ zal het voor iedereen mogelijk worden om een eigen Kanaal te starten.