WhatsApp introduceert Voice Chats voor groepen: praat zonder onderbrekingen

WhatsApp introduceert Voice Chats voor groepen: praat zonder onderbrekingen

Uncategorized

WhatsApp heeft zojuist de uitrol gestart van een nieuwe functie genaamd Voice Chats voor grote groepen. Met deze functie kunnen groepsleden met elkaar praten op een andere manier dan bij een normaal groepsgesprek.

In tegenstelling tot een groepsgesprek, waarbij iedereen tegelijkertijd wordt gebeld, kunnen leden van een WhatsApp-groep met Voice Chats zelf beslissen of ze willen deelnemen of niet. Wanneer een groepslid een Voice Chat start, ontvangen andere leden een notificatie en kunnen ze ervoor kiezen om mee te praten.

Tijdens een spraakchat is het ook mogelijk om tekstberichten te sturen naar de groep, zodat deelnemers die niet kunnen meeluisteren alsnog op de hoogte blijven. Deze functionaliteit lijkt sterk op de spraakchats die al beschikbaar waren op platforms zoals Discord, Telegram en Slack.

De Voice Chats zullen de komende weken geleidelijk worden uitgerold voor grote WhatsApp-groepen, beginnend met groepen die 33 leden of meer hebben. De gesprekken worden standaard beveiligd met end-to-end-encryptie. Voor kleinere groepen is nog niet bekend wanneer zij deze functie kunnen verwachten.

WhatsApp blijft innoveren en heeft recentelijk ook de populaire Kanalen-functie geïntroduceerd, waarmee gebruikers berichten kunnen sturen naar volgers. Ons Bright WhatsApp-kanaal is inmiddels een van de meest gevolgde kanalen in Nederland. Klik hier om ons te volgen.

FAQ:

Q: Wat is Voice Chats?
A: Voice Chats is een nieuwe functie van WhatsApp waarmee groepsleden met elkaar kunnen praten op een andere manier dan bij een normaal groepsgesprek.

Q: Hoe werkt Voice Chats?
A: Wanneer een groepslid een Voice Chat start, ontvangen andere leden een notificatie en kunnen ze ervoor kiezen om mee te praten. Tijdens de spraakchat kunnen ook tekstberichten worden verstuurd.

Q: Wanneer worden Voice Chats uitgerold?
A: Voice Chats worden geleidelijk uitgerold voor grote WhatsApp-groepen in de komende weken. Kleine groepen kunnen de functie op een later moment verwachten.

Q: Zijn Voice Chats beveiligd?
A: Ja, de gesprekken zijn standaard beveiligd met end-to-end-encryptie, wat betekent dat de inhoud van de gesprekken alleen leesbaar is voor de deelnemende groepsleden.

Bron: [URL van de bron]