WhatsApp lanceert nieuwe Kanalen-functie voor wereldwijde gebruikers

WhatsApp lanceert nieuwe Kanalen-functie voor wereldwijde gebruikers

Uncategorized

WhatsApp is vandaag begonnen met de wereldwijde uitrol van het nieuwe onderdeel Kanalen. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers berichten sturen naar grote groepen volgers. De functionaliteit lijkt op de uitzendkanalen van Telegram en Instagram heeft sinds kort een vergelijkbaar onderdeel.

De WhatsApp-kanalen zijn beschikbaar in meer dan 150 landen. Beroemdheden, influencers en bedrijven kunnen met deze functie berichten sturen naar grote groepen volgers, die deze berichten alleen kunnen bekijken. Binnenkort wordt het voor alle gebruikers mogelijk om zelf een kanaal aan te maken.

De Kanalen zijn te vinden op het nieuwe tabblad ‘Updates’ in de app. Mark Zuckerberg, de topman van Meta, heeft aangekondigd dat WhatsApp vandaag begint met het uitrollen van de Kanalen en duizenden nieuwe kanalen toevoegt die mensen kunnen volgen. Op de gedeelde screenshots zijn kanalen te zien van onder andere David Guetta, Olivia Rodrigo, Netflix en de honkbalcompetitie MLB.

WhatsApp kondigde de Kanalen-functie al in juni aan, maar destijds was het alleen beschikbaar voor een klein aantal organisaties in Colombia en Singapore. Instagram heeft eerder dit jaar ook een vergelijkbare functie gekregen, genaamd uitzendkanalen, maar deze is nog niet overal beschikbaar.

Bij het volgen van een kanaal wordt je telefoonnummer niet gedeeld met de beheerder of volgers van dat kanaal. Ook toont WhatsApp het telefoonnummer en de profielfoto van de kanaalbeheerder niet aan de volgers. De geschiedenis van een kanaal wordt maximaal 30 dagen bewaard.

Gebruikers kunnen in een gids zoeken naar publieke WhatsApp-kanalen en deze filteren op basis van landen. Beheerders van kanalen kunnen zelf bepalen of hun kanaal vindbaar is in de gids. Ze kunnen ook instellen wie hun kanaal kan volgen en kunnen beperkingen instellen voor het maken van screenshots of het doorsturen van berichten.

Volgers van kanalen kunnen reageren op berichten met emoji’s, maar deze reacties zijn niet zichtbaar voor andere volgers. Als een bericht van een kanaal wordt doorgestuurd naar privéchats of WhatsApp-groepen, voegt de app automatisch een link naar het kanaal toe. WhatsApp heeft eerder dit jaar aangegeven te kijken naar mogelijkheden om geld te verdienen met de kanalen, maar hierover is nog geen aankondiging gedaan.