Nieuwe wijziging in WhatsApp-backups kan leiden tot extra kosten voor Google-cloudopslag

Nieuwe wijziging in WhatsApp-backups kan leiden tot extra kosten voor Google-cloudopslag

Uncategorized

WhatsApp-gebruikers op Android hebben jarenlang gratis hun chatgeschiedenis en bestanden kunnen backuppen via de cloud van Google. Echter, vanaf december 2023 zullen WhatsApp-backups meetellen voor de cloudopslaglimiet van je Google-account, wat voor sommige gebruikers kan leiden tot extra kosten voor cloudopslag bij Google.

Tot nu toe telden WhatsApp-backups niet mee voor de opslaglimiet van je Google-account. Elke Google-gebruiker kreeg al jarenlang gratis 15 GB opslagruimte, die werd gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto’s. Echter, als je een grote hoeveelheid foto’s, video’s en andere bestanden hebt in je WhatsApp-geschiedenis, en ook een uitgebreid Gmail-archief, dan zou je tegen de limiet kunnen aanlopen. Om meer cloudruimte te verkrijgen, zul je een abonnement op Google One moeten nemen. Het goedkoopste Google One-abonnement kost 1,99 euro per maand voor 100 GB.

Als je merkt dat de limiet te krap wordt, kun je ervoor kiezen om foto’s, video’s en andere grote bestanden uit je WhatsApp-geschiedenis te verwijderen, zodat je volgende backup minder ruimte inneemt. Daarnaast kun je ook meer ruimte vrijmaken in je Google-cloud door bestanden te wissen of ongewenste e-mails in Gmail te verwijderen. Google One biedt handige tools om dit proces te vergemakkelijken.

De wijziging wordt stapsgewijs ingevoerd vanaf december 2023 voor persoonlijke Google-accounts. In de eerste helft van 2024 zal het nieuwe beleid van kracht zijn voor alle WhatsApp Android-gebruikers. Gebruikers worden op de hoogte gebracht van het nieuwe beleid via een banner in de WhatsApp-instellingen.

Belangrijk om te vermelden is dat WhatsApp-gebruikers met een iPhone al hun WhatsApp-backups kunnen bewaren op de Apple-dienst iCloud, waarbij de backup momenteel al meetelt voor de opslaglimiet.

FAQ

1. Wat is de wijziging in het beleid tussen Google en WhatsApp?
Vanaf december 2023 zullen WhatsApp-backups meetellen voor de opslaglimiet van je Google-account, wat kan leiden tot extra kosten voor cloudopslag bij Google.

2. Wat kost een abonnement op Google One?
Het goedkoopste Google One-abonnement kost 1,99 euro per maand voor 100 GB.

3. Hoe kan ik meer ruimte vrijmaken in mijn Google-cloud?
Je kunt ruimte vrijmaken door bestanden te wissen of ongewenste e-mails in Gmail te verwijderen. Google One biedt handige tools om dit proces te vergemakkelijken.

4. Geldt de wijziging ook voor WhatsApp-gebruikers met een iPhone?
Nee, WhatsApp-gebruikers met een iPhone kunnen hun WhatsApp-backups bewaren op de Apple-dienst iCloud, waarbij de backup momenteel al meetelt voor de opslaglimiet.