Wave Group investeert Rs 10 crore in Artificial Intelligence voor Wave City-project

Wave Group investeert Rs 10 crore in Artificial Intelligence voor Wave City-project

Uncategorized

Vastgoedontwikkelaar Wave Group heeft plannen aangekondigd om Rs 10 crore te investeren in Artificial Intelligence (AI) technologie voor het Wave City-project in Delhi NCR. Het bedrijf wil de eerste operationele slimme stad met geavanceerde AI-beheerde systemen ontwikkelen, om nieuwe normen te stellen op het gebied van duurzaam wonen, betaalbaarheid en cutting-edge diensten.

Een van de belangrijkste AI-gedreven functies die in Wave City zullen worden geïntroduceerd, is een Intelligent Verkeersbeheersysteem. Dit systeem zal locatietracking op bussen en videobeeldanalyse gebruiken om efficiënte verkeersbeheersing op basis van volume te waarborgen. Verder zal het project ook andere AI-gedreven functies bevatten, zoals ATM-diefstaldetectie, forensische identificatie en parkeerbeheer.

Het Wave City-project heeft ook tot doel om netheid en hygiëne te bevorderen door de inzet van ‘Slimme Vuilnisbakken’ uitgerust met infraroodsensoren en GSM-apparaten. Deze vuilnisbakken zullen zorgen voor tijdige afvalopruiming als onderdeel van de ‘Swachh Bharat-campagne’.

Op het gebied van beveiliging is Wave City van plan om hoogwaardige maatregelen te implementeren, waaronder 500 bewakers, CCTV-camera’s en een Automatic Number Plate Recognition (ANPR) systeem voor het lezen en scannen van kentekenplaten van auto’s.

De investering in AI-technologie weerspiegelt de groeiende interesse en vraag naar innovatieve oplossingen in de vastgoedsector in India. Wave Group erkent de toenemende invloed van technologie op huizenkopers en streeft ernaar tegemoet te komen aan de behoeften van digitale inwoners die goed op de hoogte zijn van mondiale technologietrends in de branche.

Door gebruik te maken van AI-technologie hoopt Wave Group een technologisch geavanceerde en duurzame slimme stad te creëren die de kwaliteit van leven voor bewoners van Wave City verbetert.