Ampere introduceert IP-65 beoordeelde computer voor extreme omgevingen

Ampere introduceert IP-65 beoordeelde computer voor extreme omgevingen

Uncategorized

Ampere heeft onlangs een nieuwe computer gedemonstreerd die een IP-65 rating heeft. Deze rackmounted computer is speciaal ontworpen voor gebruik in omgevingen waar de controle over de omstandigheden beperkt is. Met een waterdichte behuizing en bestendigheid tegen stoffige omstandigheden biedt deze computer optimale bescherming tegen de elementen. Het unieke kenmerk van deze computer is het passieve koelsysteem dat het mogelijk maakt om de computer intensief te gebruiken, zelfs onder extreme omstandigheden.

De 7StarLake TEC300S is uitgerust met een krachtige ARM server-processor met maar liefst 128 kernen en acht DDR4-kanalen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om een Nvidia GPU toe te voegen en heeft het ruimte voor vier 2,5″ SSD’s. De computer is voorzien van een VGA-aansluiting, vier USB-poorten en vier Ethernetpoorten. Twee van de Ethernetpoorten ondersteunen 10 GbE, terwijl de andere twee beperkt zijn tot 1 GbE. De Ampere Altra of Altra Max-processors kunnen ook worden geleverd met 64 of 96 kernen, en worden in diverse soorten servers gebruikt, van lokale infrastructuur tot cloudservers. Het 128-kernen model heeft een geschatte prijs van ongeveer 4000 dollar.

Deze computer is ontworpen om te worden ingezet in onconventionele locaties zoals voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen. Vanwege de focus op passieve koeling zijn de specificaties van het systeem enigszins beperkt. Ampere biedt bijvoorbeeld ook een 320-kernen processor, maar deze verbruikt waarschijnlijk te veel energie voor dit systeem. De optionele GPU, de RTX MXM A1000, beschikt over 2048 CUDA-cores en presteert net onder de prestaties van een RTX 3050.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een IP-65 rating?

Een IP-65 rating geeft aan dat een apparaat volledig stofdicht is en opgewassen is tegen waterstralen uit verschillende richtingen, waardoor het geschikt is voor gebruik in ruwe omstandigheden.

Welke processors kunnen worden gebruikt in de 7StarLake TEC300S?

De 7StarLake TEC300S kan worden geconfigureerd met een 128-kernen, 64-kernen of 96-kernen Ampere Altra of Altra Max-processor.

Welke grafische kaarten kunnen worden toegevoegd aan de computer?

De computer biedt de mogelijkheid om een Nvidia RTX MXM A1000 grafische kaart toe te voegen.

Wat is de geschatte prijs van het 128-kernen model?

Het 128-kernen model van de 7StarLake TEC300S heeft een geschatte prijs van ongeveer 4000 dollar.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Ampere (www.amperecomputing.com).

Bron:
Techradar. (URL: techradar.com)