Xbox-baas enthousiast over Xbox Series X na onthulling PS5-specificaties

Xbox-baas enthousiast over Xbox Series X na onthulling PS5-specificaties

Uncategorized

Xbox wordt geconfronteerd met een groot lek waarbij een e-mail heeft onthuld wat Xbox-baas Phil Spencer dacht nadat de specificaties van de PlayStation 5 waren onthuld in maart 2020.

De aankondiging van Sony onthulde dat de PS5 een acht-core AMD Zen 2 CPU heeft met een kloksnelheid van 3,5GHz, een aangepaste GPU gebaseerd op AMD’s RDNA 2 architectuur, 16GB GDDR6 RAM en een aangepaste 825GB SSD.

Spencer schreef een e-mail aan Microsoft CEO Satya Nadella en CFO Amy Hood waarin hij enthousiast was over de mogelijkheden van de Xbox Series X en S. Na het benodigde betere product dan Sony wilde Microsoft koste wat kost de krachtigste console op de markt brengen.

Het gebrek aan sterke exclusieve games in de eerste jaren van de generatie heeft echter geleid tot lagere verkoopcijfers van de Xbox Series consoles in vergelijking met de PS5.

Tijdens de FTC vs. Microsoft-rechtszaak heeft Microsoft toegegeven dat Xbox officieel “de console wars heeft verloren”. Xbox staat altijd op de derde plaats wat betreft verkoopcijfers achter PlayStation en Nintendo. Microsoft heeft plannen onthuld voor een nieuw Xbox-model in 2024 en een next-gen hybride Xbox in 2028.

Er is ook nieuws naar buiten gekomen over de interesse van Phil Spencer om Nintendo over te nemen. Daarnaast zijn er plannen voor een eenhandige controller.

Bron: IGN Benelux