Verwachtingen voor het Apple-evenement: iPhone 15 en Apple Watch Series 9

Verwachtingen voor het Apple-evenement: iPhone 15 en Apple Watch Series 9

Uncategorized

Dinsdagavond om 19.00 uur zal Apple zijn jaarlijkse evenement houden waar het de nieuwe iPhones zal aankondigen. Naast de verwachte iPhone 15-serie zal er ook een nieuwe generatie van de Apple Watch worden gepresenteerd.

De nieuwe iPhones, waaronder de normale iPhone 15, de grotere iPhone 15 Plus en het luxere duo van de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max, zullen voorzien zijn van een USB-C-aansluiting, in plaats van de gebruikelijke Lightning-connector. De duurdere Pro-modellen zullen verbeteringen bevatten, zoals een Dynamic Island, een betere camera en een snellere processor.

Geruchten wijzen erop dat de iPhone 15 Pro en Pro Max een vernieuwd ontwerp zullen krijgen met dunnere schermranden en mogelijk zelfs een behuizing van titanium in plaats van roestvrij staal. Dit zou helpen om het gewicht te verminderen. Verwacht wordt dat er ook een nieuwe soc, de A17 Bionic, en een vervanging van de traditionele schakelaar door een actieknop zullen zijn.

Alleen de iPhone 15 Pro Max zou naar verluidt een periscopische cameralens krijgen, waardoor er verder ingezoomd kan worden dan met een normale telelens. Naar verwachting zal de verkoop van de nieuwe iPhones op vrijdag 22 september beginnen.

Wat betreft de Apple Watch Series 9 wordt verwacht dat deze een bescheiden upgrade zal zijn ten opzichte van de Series 8, met een nieuwe S9-processor en verbeterde sensoren, waaronder de hartslagmonitor. Er zijn ook geruchten over een tweede iteratie van de Apple Watch Ultra, die dezelfde nieuwe processor en sensors als de Series 9 zou krijgen, samen met een nieuwe, donkerdere kleuroptie.

Verdere details en bevestigingen zullen pas bekend worden tijdens het evenement. Het blijft dus spannend wat Apple nog meer in petto heeft. Wat zijn jouw verwachtingen voor het iPhone-evenement?