Wat te doen als ChatGPT de foutmelding “Te veel verzoeken in 1 uur, probeer het later opnieuw” weergeeft

Uncategorized

ChatGPT is een krachtige AI-tool die voor verschillende taken kan worden gebruikt, waaronder het genereren van tekst. Een melding met de foutzin “Te veel verzoeken binnen 1 uur, probeer het later opnieuw” verschijnt echter af en toe voor gebruikers. De aanwezigheid hiervan suggereert dat u in één uur te veel vragen aan de server heeft gesteld. Bij het gebruik van API’s zoals ChatGPT of OpenAI API komt dit probleem vaak voor. Er zijn verschillende oplossingen voor u beschikbaar.


Het vernieuwen van de website is de eerste en eenvoudigste manier om actie te ondernemen. U kunt de cache omzeilen en de gegevens van de server opnieuw laden door de pagina te vernieuwen, waardoor het probleem mogelijk wordt opgelost. Het kan zijn dat u een uur moet wachten als de eerdere methode niet succesvol is. Wanneer u OpenAI in één uur meer vragen stuurt dan is toegestaan, verschijnt deze foutmelding. Dus de eenvoudige remedie is om het af te wachten.


Probeer eenvoudigere prompts als alternatieve methode. U kunt voorkomen dat de chatbot wordt overbelast en nauwkeurige en betrouwbare antwoorden krijgen door uw vragen minder complex te maken. In plaats daarvan kunt u uw IP-adres verbergen met een VPN, wat de oorzaak van het probleem kan zijn. In het geval dat OpenAI merkt dat meerdere verzoeken van dezelfde plek komen, kan het uw IP-adres op de zwarte lijst zetten.


U kunt zich ook aanmelden voor een tweede OpenAI-account of de incognitomodus van ChatGPT gebruiken. Om onderbrekingen voor andere gebruikers die de software gebruiken te voorkomen, kan OpenAI accounts met overmatige activiteit tijdelijk opschorten. Een andere benadering is om de cache in uw browser te wissen. U kunt het probleem “Te veel verzoeken binnen 1 uur, probeer het later opnieuw” oplossen door dit te doen.


Om inlogproblemen op ChatGPT op te lossen, kunt u overwegen uw cache leeg te maken. Begin met het openen van het Chrome-menu en het starten van de browser. Selecteer vervolgens de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm. Kies vanaf daar Browsergegevens wissen in de vervolgkeuzelijst, gevolgd door Sitegegevens, inclusief afbeeldingen en bestanden in de cache, cookies en andere gebruikersinformatie. Om te voltooien, klikt u op de knop Wissen om het proces te voltooien.


Het gebruik van een aparte OpenAI API is een alternatieve benadering. De snelheidsbeperkingen die zijn ingesteld door de API van OpenAI zijn naar verluidt veel beter aanpasbaar dan die van vergelijkbare API’s. Om de kans te verkleinen dat u de foutmelding ‘Te veel verzoeken in 1 uur, probeer het later opnieuw’ te zien krijgt, kunt u ChatGPT tijdens piekuren vermijden.


Ten slotte kunt u een abonnement nemen op ChatGPT Plus, een duurdere versie van de ChatGPT-software. U kunt problemen met snelheidsbeperkingen, die de hoofdoorzaak zijn van de foutmelding ‘Te veel verzoeken in 1 uur, probeer het later opnieuw’, voorkomen door u te abonneren. Gedurende een beperkte tijd kunt u de premiumversie van de tool gebruiken, die kan helpen bij het oplossen van het foutprobleem.


Wanneer u ChatGPT gebruikt, kan het vervelend zijn om de foutmelding “Te veel verzoeken binnen 1 uur, probeer het later opnieuw” te zien. Door de bovenstaande suggesties toe te passen, kunt u het probleem echter snel oplossen en de tool blijven gebruiken om nauwkeurige en betrouwbare antwoorden op uw vragen te geven.