Dolby Atmos FlexConnect: Een Nieuwe Benadering van Surround Geluid

Dolby Atmos FlexConnect: Een Nieuwe Benadering van Surround Geluid

Uncategorized

Dolby Atmos-geluid is alomtegenwoordig, te vinden in films, games en zelfs muziek. Maar het komt met een prijskaartje – je hebt een geschikte soundbar of speaker nodig om van deze meeslepende ervaring te kunnen genieten. Dat is waar Dolby Atmos FlexConnect in beeld komt. Het belooft je de Atmos-ervaring te bieden, maar dan met minder inspanning en minder apparatuur.

Wat is Dolby Atmos?

Dolby Atmos biedt een geluidsbubbel in drie dimensies rondom je zitplaats. Geluidseffecten komen niet alleen van om je heen, maar ook van bovenaf. Het zorgt voor een meeslepende ervaring in films en games, en voegt een extra diepte toe aan muziek.

De Voordelen van FlexConnect

Met Dolby Atmos FlexConnect is het mogelijk om een Atmos-geluidssysteem te bouwen met slechts twee tot zes draadloze speakers. Het interessante is dat je deze speakers overal kunt plaatsen waar je maar wilt. Door middel van testgeluiden wordt bepaald waar de speakers zich bevinden, zodat elk van hen aangepast geluid kan leveren.

De flexibiliteit in plaatsing van de speakers maakt FlexConnect een stuk eenvoudiger dan de bestaande methoden om Dolby Atmos-geluid te verkrijgen. Het is een geweldige optie voor wie wil genieten van Atmos-geluid tijdens bijvoorbeeld een filmsessie of een gamesessie, maar de rest van de tijd de speakers uit het zicht wil hebben.

Wat Heb Je Nodig?

Concrete producten die Dolby Atmos FlexConnect ondersteunen zijn op dit moment nog niet beschikbaar. We weten echter wel dat het instellen van FlexConnect via de televisie zal plaatsvinden. Dit biedt een eenvoudige en intuïtieve manier om de instellingen aan te passen.

Het kan zijn dat FlexConnect een functie wordt op nieuwe televisies, of dat er een extra kastje nodig is om het systeem op bestaande televisies aan te sluiten. We zullen moeten afwachten hoe Dolby deze technologie verder ontwikkelt.

FAQ:

Q: Wat is Dolby Atmos FlexConnect?
A: Dolby Atmos FlexConnect is een nieuw systeem waarmee je een Atmos-geluidssysteem kunt bouwen met draadloze speakers.

Q: Wat zijn de voordelen van FlexConnect?
A: FlexConnect maakt het eenvoudiger om van Dolby Atmos-geluid te genieten met minder apparatuur en meer flexibiliteit in de plaatsing van de speakers.

Q: Wanneer zijn de producten van FlexConnect beschikbaar?
A: Producten die Dolby Atmos FlexConnect ondersteunen worden verwacht in 2024, met de lancering van de volgende generatie televisietoestellen.

Q: Wat heb ik nodig om FlexConnect te gebruiken?
A: Concrete producten zijn nog niet beschikbaar, maar het instellen van FlexConnect zal hoogstwaarschijnlijk via de televisie gebeuren.