Dubai-gebaseerde mode technologie start-up Dresos maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om gepersonaliseerde winkelervaringen aan klanten te bieden.

Dubai-gebaseerde mode technologie start-up Dresos maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om gepersonaliseerde winkelervaringen aan klanten te bieden.

Uncategorized

Dresos, mede opgericht door Vladimir Radojevic, erkent het onbenutte potentieel in de retailsector. Hoewel retailers toegang hebben tot grote hoeveelheden data, slagen ze er vaak niet in om deze effectief te gebruiken voor gepersonaliseerde ervaringen. Met behulp van door AI aangedreven retailoplossingen kunnen online retailers nu zeer nauwkeurige en op data gebaseerde beslissingen nemen, waardoor de winkelervaring van de klant wordt verbeterd.

Dresos streeft ernaar om het winkelproces voor klanten te vereenvoudigen, met de nadruk op personalisatie. Gebruikers kunnen een korte quiz op de website invullen om hun stijlvoorkeuren te selecteren, waarna een stylist een gepersonaliseerde kledingbox selecteert en binnen 48 uur verstuurt. Gebruikers hebben drie dagen de tijd om de kleding te kiezen en te kopen, waarbij de rest wordt teruggestuurd.

De start-up heeft meer dan 5.000 geregistreerde gebruikers verzameld, waarvan velen terugkeren vanwege het gemak en de personalisatie die wordt geboden. Dresos onderzoekt nu mogelijkheden om samen te werken met retailers om AI-aangedreven productaanbevelingen aan te bieden binnen hun netwerken. Het bedrijf ontwikkelt ook real-time outfit oplossingen, waardoor klanten honderden outfits in real-time kunnen genereren en hun gewenste items kunnen kiezen om te kopen.

Dresos heeft $285.000 aan investeringen ontvangen van familie, vrienden en de oprichters zelf. Momenteel zijn ze bezig met het inzamelen van $500.000 aan brugfinanciering op het equity crowdfundingplatform Eureeca. Een deel van de investering zal worden gebruikt voor klantenwerving, waarbij ze zich richten op 20.000 gebruikers tegen 2024, en verdere ontwikkeling van technologieproducten, marketing en operaties.

Radojevic gelooft in het in stand houden van het bedrijf door steun van business angels, family offices en vrienden, met zo min mogelijk afhankelijkheid van durfkapitaalfondsen. Het volgende expansiedoel van het bedrijf is Saoedi-Arabië, waarbij ze van plan zijn om hun diensten in het vierde kwartaal van 2024 te lanceren.

Ondanks de uitdagingen waarmee start-ups het afgelopen jaar te maken hebben gehad, blijven de e-commerce- en retailsectoren aantrekkelijk voor financiering van durfkapitaal. De groei van de e-commerce markt in de regio, in combinatie met het gemak dat het biedt aan consumenten, creëert mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en succes.

Kortom, Dresos maakt gebruik van AI om de retailindustrie te transformeren door gepersonaliseerde winkelervaringen aan te bieden en klanttevredenheid te verbeteren, waarmee ze zich onderscheiden in een markt die traag is om verandering te omarmen.