Android Auto maakt conferentiegesprekken mogelijk via Zoom en WebEx

Android Auto maakt conferentiegesprekken mogelijk via Zoom en WebEx

Uncategorized

Het Android Auto-besturingssysteem maakt het nu ook mogelijk om conference calls te beantwoorden via Zoom en WebEx van Cisco. Google wil hiermee een nog grotere rol spelen in de automotive-markt.

In mei kondigde Google al aan dat de conferencingfunctionaliteit voor Zoom en WebEx toegevoegd zou worden aan het Android Auto-besturingssysteem. Nu is deze functionaliteit daadwerkelijk beschikbaar. Het is echter alleen mogelijk om audio-gesprekken te voeren via de apps, videovergaderingen zijn niet mogelijk.

Google heeft recentelijk twee specifieke apps voor Zoom en WebEx toegevoegd aan het Android Auto-besturingssysteem. De Zoom-app is per direct beschikbaar, terwijl de bèta-versie van de WebEx-app binnenkort wordt uitgebracht. De algemene beschikbaarheid van WebEx zal in de komende weken volgen.

Naast de mogelijkheid voor conference calls heeft het Android Auto-besturingssysteem ook andere functionaliteiten gekregen. Zo kunnen geselecteerde auto’s nu ook video streaming ontvangen via Amazon Prime.

Android Auto is een interface die de automotive-oplossingen van Google integreert in verschillende automerken. Het is een app die draait op een Android-gebaseerde smartphone en draadloos communiceert en beeld projecteert naar het ingebouwde scherm in de auto. Apple heeft een vergelijkbare oplossing genaamd Apple CarPlay, waarbij het scherm van een iPhone wordt geprojecteerd op het autoscherm.

Met de toevoeging van Zoom en WebEx wil Google de functionaliteit van Android Auto verder verbeteren en tegemoetkomen aan de behoeften van gebruikers die conferentiegesprekken onderweg willen voeren.

Bron: Autoriteit voor Consumenten en Markt (ACM)