Vedanta kondigt plannen aan voor halfgeleiderfabriek in Gujarat, India

Vedanta kondigt plannen aan voor halfgeleiderfabriek in Gujarat, India

Uncategorized

Het Indiase conglomeraat Vedanta heeft aangekondigd dat het plannen heeft om een halfgeleiderfabriek te vestigen in Gujarat, India. Het bedrijf heeft een wereldklasse technologiepartner geïdentificeerd en is bezig met het afronden van de samenwerking. Voorzitter van Vedanta, Anil Agarwal, verklaarde dat de reactie op hun halfgeleiderplannen positief is, met honderden intentieverklaringen die al zijn ondertekend. Het bedrijf streeft ernaar om een ecosysteem voor halfgeleiderfabricage te creëren in Gujarat, dat volgens hen de ideale locatie is voor het Indiase “Silicon Valley”.

Vedanta Group is vastbesloten om India’s eerste halfgeleider- en display-fabs te bouwen in de Dholera Special Investment Region in Gujarat. Ze hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het veiligstellen van technologie- en aandelenpartners voor het project. Akarsh K Hebbar, Global MD van Vedanta Semiconductors and Display, heeft de bereidheid van het bedrijf uitgesproken om met de bouw te beginnen zodra ze goedkeuring van de overheid hebben ontvangen voor hun aanvragen.

Het Indiase conglomeraat is vastbesloten om bij te dragen aan de ontwikkeling van de elektronica-industrie in India door halfgeleiders en displayglas/modules te produceren. Hun aanvraag voor een halfgeleiderfaciliteit wordt momenteel overwogen door de regering, terwijl ze zich voorbereiden om een nieuwe aanvraag in te dienen voor de displayfabriek. De inspanningen van Vedanta zijn in lijn met de visie van de Indiase regering om zelfvoorzienend te worden in de elektronica-industrie.