Valve viert de 25e verjaardag van Half-Life met een grote update

Valve viert de 25e verjaardag van Half-Life met een grote update

Uncategorized

Valve heeft uitbundig het 25-jarig jubileum van het iconische spel Half-Life gevierd door een omvangrijke update uit te brengen. Naast diverse technische verbeteringen zijn er ook extra’s toegevoegd die eerder alleen beschikbaar waren in uitbreidingen van het spel.

Volgens Valve zijn er verschillende bugs uit het originele spel uit 1998 opgelost. Zo is de gebruikersinterface verbeterd, waardoor deze nu beter leesbaar is op grotere schermen. Het spelmenu heeft een nieuwe skin gekregen, die er nu uitziet als het menu uit de originele versie van 1998. Daarnaast heeft de update ondersteuning toegevoegd voor Steam Networking en zijn er aanpassingen gedaan om Half-Life te certificeren voor de Steam Deck.

De update bevat ook enkele toevoegingen aan het spel. Spelers kunnen bijvoorbeeld een nieuwe mini-campagne spelen genaamd “Half Life Uplink”, die enkele maanden na de release van Half-Life is ontwikkeld. Deze uitbreiding was oorspronkelijk alleen te vinden op cd-roms van bepaalde game-tijdschriften en hardwarefabrikanten. Daarnaast voegt Valve zeven multiplayer maps toe, waarvan drie afkomstig zijn uit de uitbreiding “Half-Life: Further Data” uit 1999. Ook zijn er enkele multiplayer skins aan het spel toegevoegd.

Ter gelegenheid van de 25e verjaardag heeft Valve ook een documentaire op YouTube gepubliceerd. In deze documentaire komt het originele ontwikkelteam aan het woord en delen zij hun ervaringen over het tot stand komen van het spel.

Half-Life, uitgebracht op 19 november 1998 door Valve, was de eerste game van het bedrijf dat vijf jaar na de introductie van het spel het Steam-platform had opgericht. Deze first-person shooter met puzzels maakte kort na de release veel indruk. Het spel maakte gebruik van een aangepaste versie van de Quake-engine. Het logo van Half-Life, de Griekse letter λ (lambda), verwijst naar de naam van het spel en wordt gebruikt als de afnameconstante in exponentiële afname, zoals bij radioactief verval. De pc-versie van Half-Life heeft op dit moment een gemiddelde score van 96 punten op Metacritic.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de releasedatum van Half-Life?

Half-Life werd op 19 november 1998 uitgebracht.

Welke technische verbeteringen zijn toegevoegd aan de game?

Valve heeft verschillende bugs opgelost en de user interface van het spel verbeterd, waardoor deze beter leesbaar is op grotere schermen. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan om Half-Life gecertificeerd te maken voor de Steam Deck.

Welke extra’s zijn toegevoegd aan de game?

De update voegt een nieuwe mini-campagne genaamd “Half Life Uplink” toe, evenals zeven multiplayer maps en enkele multiplayer skins.

Wat is de betekenis van het logo van Half-Life?

Het logo van Half-Life, de Griekse letter λ (lambda), wordt gebruikt als afnameconstante in exponentiële afname, zoals bij radioactief verval.

Wat is de gemiddelde score van Half-Life op Metacritic?

Op dit moment heeft de pc-versie van Half-Life een gemiddelde score van 96 punten op Metacritic.