Nieuwe Oled-versie van de Steam Deck Aangekondigd door Valve

Nieuwe Oled-versie van de Steam Deck Aangekondigd door Valve

Uncategorized

Valve heeft aangekondigd dat ze een nieuwe oled-versie van de Steam Deck op de markt brengen. Dit draagbare gamingapparaat biedt een verbeterd scherm met hdr-ondersteuning en een refreshrate van maximaal 90Hz. Het scherm heeft een diagonaal van 7,4″ en is iets groter dan het scherm van de eerdere lcd-versie.

Met de oled-versie van de Steam Deck kunnen gamers genieten van een resolutie van 1280×800 pixels. Het scherm kan een maximale helderheid van 1000 nits bereiken met hdr-content en 600 nits zonder hdr. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige lcd-versie, die een piekhelderheid van 400 nits had. Daarnaast kan de oled-versie een refreshrate van maximaal 90Hz behalen, terwijl de lcd-versie beperkt was tot een maximale refreshrate van 60Hz.

Naast het scherm onderscheidt de oled-versie van de Steam Deck zich ook door de gebruikte processor. De oled-versie heeft een AMD-apu die op 6nm gebakken is, terwijl de lcd-versie een 7nm-apu heeft. Beide versies hebben echter dezelfde specificaties, zoals een cpu van Zen 2 met 4 cores en 8 threads, en een gpu met 8 compute units.

De oled-versie heeft ook een snellere LPDDR5-geheugen, waardoor hogere snelheden tot 6400MT/s mogelijk zijn. De accu van de oled-versie is groter en kan tussen de drie en twaalf uur gameplay leveren. Daarnaast is de heatsink verbeterd, wat resulteert in betere koeling.

De oled-versie van de Steam Deck is verkrijgbaar in twee modellen: een met 512GB opslag en een met 1TB opslag. De prijzen zijn respectievelijk 569 euro en 679 euro. De duurste versie heeft ook een anti-glare etched glass-laag over het scherm. De pre-orders voor de oled-versie zijn vanaf 16 november beschikbaar, maar de exacte leveringsdatum is nog niet bekend.

FAQ

1. Wat is het verschil tussen de oled- en lcd-versie van de Steam Deck?

– Het belangrijkste verschil is het type scherm. De oled-versie heeft een oled-scherm met hdr-ondersteuning, een hogere maximale helderheid en refreshrate. De lcd-versie heeft daarentegen een ips-lcd-scherm met een lagere helderheid en refreshrate.

2. Heeft de oled-versie van de Steam Deck betere specificaties dan de lcd-versie?

– Nee, de specificaties van de processor en het geheugen zijn hetzelfde voor beide versies. Het verschil zit voornamelijk in het scherm en de accu.

3. Wanneer kan ik de oled-versie van de Steam Deck bestellen?

– De pre-orders voor de oled-versie zijn beschikbaar vanaf 16 november.

4. Wat is de prijs van de oled-versie van de Steam Deck?

– De oled-versie is verkrijgbaar in twee modellen: 512GB opslag voor 569 euro en 1TB opslag voor 679 euro. De duurste versie heeft ook een anti-glare etched glass-laag over het scherm.

Bron: Valve [URL van de bron]