Unity biedt excuses aan en belooft veranderingen in prijzensysteem

Unity biedt excuses aan en belooft veranderingen in prijzensysteem

Uncategorized

Unity heeft excuses aangeboden voor de verwarring rondom het nieuwe prijzensysteem voor de game-engine. Het bedrijf belooft veranderingen aan het beleid door te gaan voeren en zal later deze week meer informatie hierover delen.

De enginemaker heeft in een tweet laten weten dat ze naar de feedback van de community, klanten en partners hebben geluisterd. Ze bieden hun excuses aan voor de verwarring en onzekerheid rondom het Runtime Fee-beleid dat ze dinsdag hebben aangekondigd. Unity is momenteel in overleg en zal het beleid aanpassen. Binnen enkele dagen zal er een update worden gegeven.

Op dit moment zijn er nog geen concrete veranderingen bekend gemaakt met betrekking tot het prijzenbeleid. Onder het controversiële nieuwe systeem moeten ontwikkelaars betalen voor elke installatie van hun game als ze gebruik maken van de Unity Engine. Er zijn echter enkele criteria, zoals minimaal 200.000 geïnstalleerde kopieën van de game en een omzet van ten minste 200.000 dollar in de afgelopen twaalf maanden.

Hoewel Unity eerder heeft benadrukt dat deze veranderingen niet van toepassing zouden zijn voor negentig procent van hun klanten, is er toch grote ophef ontstaan onder gameontwikkelaars. Zij vinden dat dit prijzenmodel in strijd is met de eerder door Unity opgestelde gebruikersvoorwaarden en oneerlijk is voor de gameontwikkelaar.