Ubisoft stelt de release van XDefiant uit vanwege certificeringsproblemen voor consoles

Ubisoft stelt de release van XDefiant uit vanwege certificeringsproblemen voor consoles

Uncategorized

Ubisoft heeft aangekondigd dat de release van de free-to-play multiplayer-shooter XDefiant enkele weken wordt uitgesteld vanwege problemen met de certificering voor Xbox- en PlayStation-consoles. De game was oorspronkelijk gepland om deze zomer uitgebracht te worden, maar werd afgekeurd door een console-uitbater, waardoor de release werd uitgesteld.

Ubisoft heeft sindsdien hard gewerkt aan het oplossen van de compatibiliteitsproblemen. Het compliancetraject van Xbox en Sony houdt onder meer in dat de game goed moet functioneren binnen het ecosysteem van de consoles, zoals het correct registreren van achievements en het goed functioneren van de vriendenlijsten.

De concrete releasedatum van XDefiant hangt af van het verloop van dit compliancetraject. Als Ubisoft erin slaagt om aan alle eisen te voldoen, kan de game binnen enkele weken worden uitgebracht. Als er echter conditionele goedkeuring wordt gegeven, zal de release naar verwachting plaatsvinden aan het begin of halverwege oktober, nadat Ubisoft de relevante punten heeft verwerkt.

XDefiant is een multiplayer-arenashooter waarin teams van zes spelers tegen elkaar strijden. De game zal beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 en 5, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

De aankondiging van XDefiant in de zomer van 2021 werd met kritiek ontvangen vanwege de cartooneske stijl, die in contrast staat met de titelprefix ‘Tom Clancy’s’. De naam van de auteur zou volgens critici alleen gebruikt mogen worden voor ‘realistische’ games. Daarom is later besloten om zijn naam uit de titel te verwijderen.