Bethesda belooft officiële modondersteuning voor Starfield in 2024

Bethesda belooft officiële modondersteuning voor Starfield in 2024

Uncategorized

Todd Howard, de baas van Bethesda, heeft beloofd dat de onlangs uitgebrachte ruimte-rpg Starfield in 2024 officiële modondersteuning zal krijgen. Momenteel kunnen spelers al handmatig of via Vortex van NexusMods mods installeren voor de pc-versie van de game. Howard heeft geen exacte releasedatum gegeven voor de officiële modondersteuning, maar heeft aangegeven dat deze ergens volgend jaar beschikbaar moet zijn. Waarschijnlijk zal dit gebeuren met een vernieuwde versie van de Creation Kit, al heeft Howard de naam van deze modtools niet specifiek genoemd.

Eerdere Bethesda-games, zoals The Elder Scrolls V: Skyrim en Fallout 4, kregen enkele maanden na de initiële releasedatum ondersteuning voor de Creation Kit. Momenteel kunnen spelers al op beperkte wijze mods toevoegen aan de pc-versie van Starfield door eenvoudige modbestanden, zoals cosmetische veranderingen, in bepaalde mappen te plaatsen. Voor meer geavanceerde functionaliteiten is de onofficiële Starfield Script Extender vereist, maar deze werkt niet goed samen met de Xbox Game Pass- en Microsoft Store-versies van de game.

Met de officiële modondersteuning in 2024 zullen spelers naar verwachting meer mogelijkheden hebben om de Starfield-ervaring aan te passen en te verbeteren. Mods kunnen onder andere nieuwe wapens, personages, quests en grafische verbeteringen toevoegen aan de game. Het toevoegen van modondersteuning kan de levensduur van een game aanzienlijk verlengen en de gemeenschap van fans actief houden. Spelers kijken dan ook uit naar de toevoeging van deze functie aan Starfield, de langverwachte nieuwe game van Bethesda.