Tiny11 ontvangt nieuwe update met ondersteuning voor OSDBuilder-script

Tiny11 ontvangt nieuwe update met ondersteuning voor OSDBuilder-script

Uncategorized

Tiny11, een onofficiële, afgeslankte versie van het Windows 11-besturingssysteem, heeft een nieuwe update ontvangen. De 23H2-versie van Tiny11 vereist slechts 8GB aan opslagruimte en 2GB aan RAM. De ontwikkelaar, Ntdev, belooft dat de aangepaste image compatibel is met ‘de meeste’ Windows 11-componenten, waardoor gebruikers bepaalde componenten die niet standaard in Tiny11 zitten, achteraf alsnog kunnen installeren. Er is ook ondersteuning toegevoegd voor het OSDBuilder-script.

Daarnaast is Xbox Identity Provider-ondersteuning toegevoegd aan Tiny11. Hierdoor kunnen gebruikers games spelen vanuit de Microsoft Store en toegang krijgen tot Xbox-applicaties. De update bevat ook enkele bugfixes. Het is belangrijk op te merken dat deze versie, ondanks de naam, nog steeds gebaseerd is op de 22H2-versie van Windows 11, aangezien de 23H2-update van het besturingssysteem nog niet beschikbaar is.

Tiny11 biedt de mogelijkheid om de minimale vereisten voor de Windows 11-installatie te omzeilen. Naast het vereiste RAM-geheugen van slechts 2GB (in plaats van de normale 4GB), kunnen pc’s zonder TPM ook de afgeslankte image installeren. Bovendien kan Secure Boot met Tiny11 worden uitgeschakeld. Ntdev heeft zelfs een versie van Tiny11 gemaakt die slechts 176 MB aan werkgeheugen vereist.

Bron: YouTube (Ntdev)