Duitsland’s populaire treinreizen worden nog aantrekkelijker met de introductie van het 49-euro ticket

Duitsland’s populaire treinreizen worden nog aantrekkelijker met de introductie van het 49-euro ticket

Uncategorized

Duitsland’s rails worden steeds populairder nu meer mensen ervoor kiezen om met de trein te reizen. Een van de redenen voor deze verschuiving is de introductie van het 49-euro ticket, waarmee reizigers buurlanden tegen een betaalbare prijs kunnen verkennen. Het sleutelbegrip van dit ticket zijn de zogenaamde ‘grens-tariefpunten’.

Grens-tariefpunten zijn bushaltes of treinstations net over de Duitse grens, waar het tarief van Deutsche Bahn van toepassing is. Met het 49-euro ticket kunnen Duitse reizigers naar deze grens-tariefpunten reizen en vervolgens hun reis voortzetten met geldige tickets voor treinverbindingen die worden geëxploiteerd door Deutsche Bahn en hun regionale partners en treinexploitanten uit buurlanden. Dit betekent dat reizigers bestemmingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen en Denemarken kunnen ontdekken voor slechts 49 euro per maand.

Een app ontwikkeld door het tijdschrift Chip helpt reizigers bij het plannen van hun reizen naar deze buurlanden, waarbij informatie wordt verstrekt over treinlijnen en zelfs busroutes waar het 49-euro ticket geldig is. Reizigers kunnen bijvoorbeeld steden en dorpen over de grens in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen en Denemarken bezoeken voor een fractie van de gebruikelijke kosten.

Enkele suggesties voor bestemmingen zijn Zevenaar en Arnhem in Nederland, waar reizigers het Liemers Kunstmuseum kunnen bezoeken en van recreatie op het platteland kunnen genieten. Een andere optie is Basel, Zwitserland, waar reizigers de stad kunnen verkennen, kunnen genieten van prachtig uitzicht en kunnen zwemmen in de Rijn. Ook zijn er mogelijkheden om naar Polen te reizen en kennis te maken met de unieke cultuur daar.

Het 49-euro ticket heeft een geheel nieuwe wereld van reismogelijkheden geopend voor Duitse treinreizigers, waardoor ze de schoonheid en diversiteit van buurlanden kunnen ontdekken tegen betaalbare prijzen. Het is echt de nieuwe Zijderoute van Europa.