The Sims 5 wordt gratis te downloaden, bevestigt EA

The Sims 5 wordt gratis te downloaden, bevestigt EA

Uncategorized

EA heeft bevestigd dat The Sims 5, met codenaam Project Rene, “gratis te downloaden is wanneer de game af is.” De spelers zullen zonder abonnement, betalingen of ‘energy mechanics’ de game kunnen spelen, aldus EA. Het doel is om spelen makkelijk te maken en de spelers uit te nodigen om nieuwe features, verhalen en uitdagingen te ervaren. De volgende Sim-game zal geen vervanger zijn van The Sims 4, maar beide games zullen naast elkaar blijven bestaan en worden ondersteund.

Project Rene zal niet beginnen met alles wat spelers hebben verzameld in The Sims 4. In plaats daarvan zullen er steeds nieuwe ervaringen en content aan Project Rene worden toegevoegd. Hoewel EA nog steeds DLC zal verkopen, belooft het aanpassingen te maken. Bijvoorbeeld, bepaalde packs kunnen in de toekomst worden uitgebracht en zich richten op activiteiten zoals wintersport en ijsdansen.

Dit nieuws is geen grote verrassing, aangezien EA eerder een vacature deelde waarin Project Rene werd genoemd als een ‘free-to-enter’ game. Dit is echter wel de eerste officiële bevestiging dat de game daadwerkelijk gratis te downloaden zal zijn en geen vervanging wordt voor The Sims 4.

Er is nog geen releasedatum bekend voor The Sims 5 – of Project Rene. EA meldt dat de game zich nog steeds in de beginfase van de ontwikkeling bevindt.