Nissan onthult de vijfde generatie Nissan Sentra voor het modeljaar 2024

Nissan onthult de vijfde generatie Nissan Sentra voor het modeljaar 2024

Uncategorized

Nissan heeft de vijfde generatie van de Nissan Sentra onthuld voor het modeljaar 2024. De nieuwe Sentra heeft een vernieuwde uitstraling met onder andere een herontworpen grille, koplampen, luchtinlaten aan de voorkant en nieuwe velgontwerpen. Daarnaast zijn er ook kleine aanpassingen gedaan aan het interieur van de auto.

Onder de motorkap behoudt de Sentra zijn 2,0-liter viercilinder motor met 149 pk en een continu variabele transmissie. Er wordt echter verwacht dat een nieuwe start-stop functie de brandstofefficiëntie iets zal verbeteren bij het rijden in de stad. Nissan voegt ook meer standaard actieve veiligheidstechnologie toe aan alle uitrustingsniveaus, waaronder het Safety Shield 360 pakket.

In vergelijking met de Versa is de Sentra iets groter van formaat. Ondanks dat beide betaalbare sedans vrij bescheiden zijn, worden ze vaak over het hoofd gezien terwijl de Honda Civic en Toyota Corolla alle aandacht trekken.

Toyota kondigt solid-state batterijen aan met indrukwekkend bereik en laadtijden

Toyota heeft aangekondigd dat ze binnen vier tot vijf jaar zullen beginnen met de productie van solid-state batterijen. Deze batterijen worden gezien als een gamechanger omdat ze lichter zijn, goedkoper om te produceren, sneller opladen en een bereik bieden van maximaal 1.440 kilometer. Het bedrijf wil hiermee het probleem van de beperkte actieradius aanpakken, wat een belangrijke hinderpaal is voor de adoptie van elektrische voertuigen.

Naast solid-state batterijen heeft Toyota plannen om haar bestaande lithium-ion batterijen te verbeteren, zodat ze tegen 2026 een bereik van meer dan 950 kilometer kunnen bieden. Hoewel Toyota als een achterloper wordt beschouwd op het gebied van elektrische voertuigen, excelleert het automerk in hybride technologie.

Rolls-Royce Spectre: Een elektrische coupé met indrukwekkend vermogen

Rolls-Royce is bezig met de lancering van haar eerste elektrische voertuig, de Spectre coupé, voor het modeljaar 2024. Gebaseerd op hetzelfde platform als de Phantom sedan en Cullinan SUV, beschikt de Spectre over een krachtige combinatie van voor- en achterwielaandrijving, met een vermogen van 577 pk en 664 lb-ft koppel. Ondanks het aanzienlijke gewicht accelereert de Spectre van 0 naar 60 mph in slechts 4,4 seconden, wat indrukwekkende prestaties laat zien.

Specifieke details over het bereik en de laadtijden zijn nog niet bekendgemaakt, maar Rolls-Royce heeft plannen om haar volledige gamma tegen 2030 over te schakelen op elektrische aandrijving.

Hitte vermindert actieradius van elektrische voertuigen, blijkt uit onderzoek

Een onderzoek uitgevoerd door Recurrent, een Seattle EV-batterij- en actieradius-analysebedrijf, heeft aangetoond dat extreme hitte een aanzienlijke invloed kan hebben op de actieradius van elektrische voertuigen. Bij temperaturen boven de 37°C kan het verlies van actieradius oplopen tot wel 31%, afhankelijk van het voertuig. In koudere temperaturen is de afname in actieradius echter relatief klein.

Recurrent heeft gegevens geanalyseerd van 17.000 voertuigen, waaronder verschillende modellen van EV’s en plug-in hybrides. Tesla-voertuigen vertoonden minder invloed van hoge temperaturen vanwege hun efficiënte warmtepompsystemen, die de passagiersruimte effectiever koelen dan standaard airconditioning.

De Cadillac Escalade IQ: Cadillac’s aankomende elektrische voertuig

Cadillac zal binnenkort haar derde elektrische voertuig, de Escalade IQ, debuteren in New York City. Tot nu toe zijn alleen de opvallende neus en koplampen onthuld, maar naar verwachting zal de Escalade IQ een breedgebogen paneel hebben met een combinatie van bestuurdersinformatie en infotainmentschermen. Waarschijnlijk zal het gebruik maken van GM’s Ultium platform, motoren en batterijen, vergelijkbaar met de GMC Hummer EV, Chevrolet Silverado en GMC Sierra EV’s. Er wordt een bereik van ongeveer 640 kilometer verwacht voor de Escalade IQ.

Tot slot, in ander autonieuws, heeft Ford aangekondigd dat het van plan is om deel te nemen aan de Dakar rally van 2024 met een speciaal geprepareerde Ranger pickup met een turbogeladen 3,5-liter V6-motor. Dit markeert de terugkeer van Ford naar de Dakar rally sinds 2014.

Toyota’s CEO, Akio Toyoda, heeft ook plannen onthuld voor een elektrische sportwagen die in 2025 zal worden gelanceerd. Het zal gebruik maken van hetzelfde platform als de elektrische Toyota bZ4X hatchback en naar verwachting ongeveer 500 pk hebben. Toyoda heeft vermeld dat de auto een handgeschakelde transmissie zal hebben en het geluid van een benzine-aangedreven sportwagen zal nabootsen.