Populaire ruimte-tv-serie “The Expanse” leeft voort onder astronauten

Populaire ruimte-tv-serie “The Expanse” leeft voort onder astronauten

Uncategorized

De populaire ruimte-tv-serie “The Expanse” is dan wel geëindigd, maar de fandom blijft floreren, met name onder astronauten. De annulering van de serie na seizoen 3 op Syfy leidde ertoe dat astronaut Andreas Mogensen zijn teleurstelling op Twitter uitte. Hij sloot zich echter onbedoeld aan bij een Twitter-campagne om de serie te redden, die uiteindelijk succesvol bleek te zijn toen seizoen 4 werd uitgezonden op Amazon Prime. Mogensen, een astronaut van het Europese Ruimtevaartagentschap, prees de aandacht voor detail in de serie, vooral met betrekking tot de menselijke fysiologie.

Mogensen’s opwinding over “The Expanse” valt samen met zijn aanstaande missie, SpaceX Crew-7, gepland om in augustus te lanceren. Samen met NASA-astronaut Jasmin Moghbeli, astronaut van het Japanse Aerospace Exploration Agency Satoshi Furukawa en astronaut van Roscosmos Konstantin Borisov zal Mogensen deze missie vanuit het Kennedy Space Center van NASA ondernemen. Een live-uitzending van de lancering zal beschikbaar zijn op Space.com en NASA Television.

Hoewel “The Expanse” oorspronkelijk werd uitgezonden op Syfy voor drie seizoenen en daarna op Amazon Prime voor de laatste drie seizoenen, zal het verhaal doorgaan in een videospel-prequel genaamd “The Expanse: A Telltale Series”. Uitgebracht door Telltale Games, zullen tussen juli en september vijf prequel-afleveringen beschikbaar zijn voor PlayStation en Xbox consoles, evenals Microsoft Windows.

Mogensen, die in de ruimte zal zijn wanneer het spel wordt uitgebracht, prees de nauwkeurigheid van de franchise bij het afbeelden van de effecten van het leven in de asteroïdengordel. Andere astronauten, zoals Rick Mastracchio van NASA, hebben ook de serie ondersteund en anderen aangemoedigd om het te bekijken. Zelfs wetenschappers die werken aan NASA-missies hebben waardering getoond voor “The Expanse”, en hebben deelgenomen aan evenementen en wedstrijden gerelateerd aan de serie.

Voor fans die dieper willen duiken in het universum van “The Expanse” is een interview beschikbaar met acteur Cara Gee, waarin ze haar rol in het videospel bespreekt. De hele serie is ook te zien op Amazon Prime Video.