Bethesda brengt The Elder Scrolls 6 niet uit voor PlayStation

Bethesda brengt The Elder Scrolls 6 niet uit voor PlayStation

Uncategorized

Uit interne documenten van Microsoft is gebleken dat Bethesda The Elder Scrolls 6 niet zal uitbrengen voor het PlayStation-ecosysteem. De releasedatum van de rpg is naar verwachting 2026 of later. Microsoft heeft nog de mogelijkheid om de releasestrategie aan te passen.
In een rechtbankdocument in de zaak tussen de FTC en Microsoft blijkt dat The Elder Scrolls alleen beschikbaar zal zijn voor Xbox en pc. Uit een afbeelding van Microsoft is ook gebleken dat Starfield en Redfall exclusief voor de Xbox en pc zullen zijn. Een ander recentelijk vrijgegeven rechtbankdocument bevestigt dat Microsoft het onwaarschijnlijk acht dat The Elder Scrolls 6 op een ander platform wordt uitgebracht dan Xbox en pc.
Tijdens de rechtszaak heeft Xbox-topman Phil Spencer echter verklaard dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over welke platforms de rpg zal uitkomen. Dit zou kunnen betekenen dat de genoemde documenten slechts een voorlopige strategie beschrijven.
Dit is echter niet de eerste keer dat gesuggereerd wordt dat The Elder Scrolls 6 niet op PlayStation zal verschijnen; Spencer heeft dit eerder zelf ook al gezegd. Bovendien staat in de afbeelding dat er nog een releasedatum voor The Elder Scrolls 6 moet worden bepaald, maar naar verwachting zal dit pas in 2026 of later zijn. Eerder heeft Spencer gezegd dat de game niet voor 2028 op de markt zal komen.