Windows 11 Testversie biedt mogelijkheid tot verwijderen van standaardapps

Windows 11 Testversie biedt mogelijkheid tot verwijderen van standaardapps

Uncategorized

Microsoft heeft onlangs een testversie van Windows 11 gelanceerd, waarin gebruikers de mogelijkheid hebben om enkele standaardapps van het besturingssysteem te verwijderen. Hoewel het nog onzeker is of deze optie ook beschikbaar zal zijn in de definitieve versie van de Windows 11-update, biedt het een interessante kijk op de aanpassingsmogelijkheden van het besturingssysteem.

Gebruikers van de Windows 11 Insider Preview Build 23585 kunnen onder andere de Camera-, Foto’s- en Personen-app verwijderen. Daarnaast heeft Microsoft aangekondigd dat ook de Cortana- en Extern-bureaubladapps verwijderbaar zullen zijn. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor gebruikers om hun Windows 11-ervaring te personaliseren en ruimte vrij te maken op hun apparaat.

Naast de verwijderbare apps heeft Microsoft ook hdr-ondersteuning aan het Knip-programma toegevoegd in de previewbuild. Dit betekent dat gebruikers met schermen die hdr-ondersteuning bieden, kunnen genieten van een betere kleurweergave bij het gebruik van het Knip-programma.

Hoewel deze aanpassingsmogelijkheden zeker interessant zijn voor veel gebruikers, is het belangrijk om in gedachten te houden dat het hier om een testversie gaat. Het is mogelijk dat bepaalde functies en opties nog kunnen worden gewijzigd voordat de definitieve versie van Windows 11 wordt uitgebracht.

FAQ:

1. Kan ik standaardapps verwijderen in de definitieve versie van Windows 11?

Het is nog niet bevestigd of de optie om standaardapps te verwijderen ook beschikbaar zal zijn in de definitieve versie van Windows 11. Deze functionaliteit wordt momenteel getest in de Windows 11 Insider Preview Build 23585.

2. Welke standaardapps kunnen verwijderd worden in de testversie van Windows 11?

In de testversie van Windows 11 kunnen gebruikers onder andere de Camera-, Foto’s- en Personen-app verwijderen. Daarnaast zullen ook de Cortana- en Extern-bureaubladapps verwijderbaar zijn.

3. Biedt het Knip-programma in Windows 11 hdr-ondersteuning?

Ja, Microsoft heeft hdr-ondersteuning toegevoegd aan het Knip-programma in de Windows 11 Insider Preview Build 23585. Gebruikers met schermen die hdr-ondersteuning bieden, kunnen profiteren van een betere kleurweergave bij het gebruik van het Knip-programma.

4. Zullen er nog wijzigingen plaatsvinden in de testversie van Windows 11?

Aangezien het nog om een testversie gaat, is het mogelijk dat er nog wijzigingen worden doorgevoerd voordat de definitieve versie van Windows 11 wordt uitgebracht. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele updates en aankondigingen van Microsoft.