Technics lanceert nieuwe SL-1200 serie platenspeler

Technics lanceert nieuwe SL-1200 serie platenspeler

Uncategorized

Technics, een bekend merk in de muziekwereld, heeft een nieuwe platenspeler op de markt gebracht. De Technics SL-1200 serie is bedoeld voor gebruikers die hoge eisen stellen aan de kwaliteit van hun audio. Deze platenspeler bestaat uit vier lagen en is voorzien van een geluiddempende toonarm. Omdat vinylplaten nog steeds analoge geluidsweergave bieden, zijn ze gevoelig voor eventuele onvolkomenheden in zowel de platen zelf als de speler.

Technics heeft geprobeerd om mogelijke imperfecties in zowel de draaitafel als de vinylplaten te minimaliseren. Dit is gedaan door zorgvuldige uitlijning van de draaitafel en aandacht te besteden aan de aandrijving. De platenspeler maakt gebruik van een kernloze direct aangedreven motor, die bekend is van Blu-ray spelers. Deze motor levert veel koppel en zorgt voor een stabiele snelheid.

Met een gewicht van 18 kilogram biedt deze platenspeler een solide en stabiel platform voor vinylliefhebbers. Hij is verkrijgbaar in zwart en zilver, maar de prijs is aanzienlijk hoger dan die van een gemiddelde smartphone. De prijs bedraagt bijna 2000 euro en de verwachte beschikbaarheid is vanaf oktober 2023.

Er zijn wellicht lezers die zich afvragen waarom mensen nog steeds vinylplaten en platenspelers kopen. Hoewel specifieke cijfers voor de Nederlandse markt ontbreken, werd in 2016 gemeld dat 1 op de 10 Nederlanders lp’s koopt. Van deze lp-liefhebbers heeft slechts drie procent geen platenspeler.