Nintendo toont opvolger van Switch achter gesloten deuren op Gamescom

Nintendo toont opvolger van Switch achter gesloten deuren op Gamescom

Uncategorized

De opvolger van de Nintendo Switch zou achter gesloten deuren op Gamescom zijn getoond. Daarbij zouden er techdemo’s zijn getoond, waaronder een verbeterde versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dit werd vernomen door Eurogamer en bevestigd door VGC.

Op de gamebeurs in Keulen vorige maand zou Nintendo de nieuwe console aan ontwikkelpartners hebben laten zien. De techdemo van de verbeterde versie van Zelda: Breath of the Wild werd gebruikt om de verbeteringen van het systeem te tonen. Het is belangrijk om op te merken dat er niet werd gesuggereerd dat de game opnieuw wordt uitgebracht.

Volgens VGC zou een andere techdemo die werd getoond de The Matrix Awakens-demo zijn. Deze demo, die in 2021 uitkwam op PlayStation 5 en Xbox Series X en S, was bedoeld om de kracht van de Unreal Engine 5 te tonen. De nieuwe versie van de demo zou op de nieuwe Nintendo-console grafisch vergelijkbaar zijn met de eerdere versie op PS5 en Xbox Series, dankzij Nvidia’s DLSS-upscaling.

Hoewel er niet veel details werden gegeven, komt dit gerucht overeen met een eerdere claim van Windows Central-journalist Jez Corden, die beweerde dat de nieuwe console achter gesloten deuren werd getoond op Gamescom. Hij meldde dat het apparaat aan zowel ontwikkelaars als journalisten werd getoond.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Nintendo werkt aan een nieuwe console. Er zijn nog geen officiële details bekend, maar het is naar verwachting dat Nintendo vasthoudt aan de hybride vorm van de huidige Switch. Volgens de laatste geruchten zal de nieuwe console naar verwachting ergens in de tweede helft van 2024 worden uitgebracht.