Square Enix en Nintendo bundelen krachten voor Super Mario RPG Remake

Square Enix en Nintendo bundelen krachten voor Super Mario RPG Remake

Uncategorized

Super Mario RPG, de geliefde klassieker uit 1996, krijgt een langverwachte remake voor de Nintendo Switch. Het origineel, dat destijds alleen in Japan en de Verenigde Staten werd uitgebracht, combineerde de iconische Mario-personages met de diepgaande gameplay van de Final Fantasy-serie. Nu kunnen Europese spelers eindelijk genieten van dit unieke avontuur.

De remake van Super Mario RPG biedt een vernieuwd uiterlijk dat een lust voor het oog is. Vooral de prachtige tussenfilmpjes maken indruk en geven de game een filmische kwaliteit. Hoewel de in-game graphics niet zo verbluffend zijn als de cutscenes, blijft het visueel indrukwekkend.

De gameplay van Super Mario RPG is een mix van traditionele platformactie en turn-based gevechten. In tegenstelling tot de traditionele Mario-games, vecht je hier tegen vijanden in een aparte gevechtsarena. Het RPG-element komt tot uiting in de statistieken van de personages, waarbij elk karakter zijn eigen sterke punten heeft. Door nieuwe wapens en outfits te ontdekken, kun je de vaardigheden van je helden verder verbeteren.

Hoewel de eerste uren van Super Mario RPG niet bijzonder uitdagend zijn, bieden ze een veelbelovende basis voor een boeiend avontuur. Hopelijk voegt de game in latere stadia meer variatie en uitdaging toe. Spelers kunnen zich verheugen op de release van Super Mario RPG op 17 november 2023.

Veelgestelde vragen

Wat is Super Mario RPG?

Super Mario RPG is een RPG (role-playing game) waarin de bekende Mario-personages worden gecombineerd met de gameplay van de Final Fantasy-serie. De game werd oorspronkelijk uitgebracht in 1996 en krijgt nu een langverwachte remake voor de Nintendo Switch.

Hoe ziet de remake van Super Mario RPG eruit?

De remake van Super Mario RPG biedt een prachtig vernieuwd uiterlijk, vooral in de tussenfilmpjes. Hoewel de in-game graphics niet zo indrukwekkend zijn als de cutscenes, blijft het visueel aantrekkelijk.

Wat is het gevechtssysteem in Super Mario RPG?

Super Mario RPG combineert platformactie met turn-based gevechten. In de gevechten verander je in een aparte arena, waarbij elke held zijn eigen statistieken en vaardigheden heeft. Je kunt de vaardigheden van je personages verbeteren door nieuwe wapens en outfits te vinden.

Is Super Mario RPG moeilijk?

De eerste uren van Super Mario RPG zijn niet bijzonder uitdagend, maar bieden wel een sterke basis voor het avontuur. Hopelijk voegt de game in latere stadia meer variatie en uitdaging toe.