Steam geeft binnenkort controllerondersteuning aan voor DualShock 4- en DualSense-controllers

Steam geeft binnenkort controllerondersteuning aan voor DualShock 4- en DualSense-controllers

Uncategorized

Steam is bezig met het toevoegen van informatie over controllerondersteuning voor DualShock 4- en DualSense-controllers. Ontwikkelaars worden momenteel gevraagd om deze informatie door te geven. In de toekomst zal deze informatie worden weergegeven op de productpagina’s in de Steam-store en in de desktopclient.

Om ontwikkelaars hierbij te helpen, heeft Steam onlangs een nieuwe vragenlijst toegevoegd aan Steamworks. Deze vragenlijst stelt ontwikkelaars in staat om aan te geven in hoeverre hun game verschillende controllers ondersteunt. Ontwikkelaars kunnen aangeven of hun game volledige of gedeeltelijke controllerondersteuning biedt op basis van verschillende criteria.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars ook aangeven of hun game werkt met DualShock- of DualSense-controllers van Sony. Steam gaat er niet automatisch van uit dat een game deze controllers ondersteunt, zelfs niet als de game al goede ondersteuning heeft voor Xbox-controllers. Steamworks biedt API’s die ontwikkelaars kunnen gebruiken om controllerondersteuning voor PlayStation-controllers toe te voegen.

Vanaf oktober kunnen Steam-gebruikers zien welke games DualShock- en DualSense-controllers ondersteunen. Deze informatie zal zichtbaar zijn op de productpagina’s in de Steam-store en in de desktopclient. Gebruikers kunnen in hun bibliotheek controleren of een game ondersteuning biedt voor deze controllers. Als een game alleen met een controller gespeeld kan worden, zal dit ook worden weergegeven.