Starlink begint met het upgraden van Best Effort-gebruikers in Ontario naar residentiële service

Starlink begint met het upgraden van Best Effort-gebruikers in Ontario naar residentiële service

Uncategorized

Volgens een aankondiging van SpaceX is het bedrijf begonnen met het overzetten van Best Effort-klanten in Ontario naar residentiële service. Dit is bedoeld om klanten toegang te geven tot betere internetsnelheden. De actie werd ondernomen als reactie op de succesvolle lancering van de nieuwe satellieten van Starlink, die de netwerkprestaties verbeterde. Het bedrijf had voorheen een lange wachtlijst voor zijn diensten. Dit was de aanleiding om in augustus vorig jaar een nieuwe aanpak te implementeren om klanten te helpen zich te abonneren in regio’s waar de capaciteit al vol was.


Ondanks dat ze hetzelfde maandbedrag moesten betalen als residentiële abonnees, kregen Best Effort-klanten lagere internetsnelheden. Best Effort-gebruikers worden overgeschakeld naar residentiële service nu de netwerkcapaciteit in sommige delen van Ontario is toegenomen. In een e-mail aan klanten verklaarde SpaceX dat ze de implementatie van zijn nieuwe Starlink V2-minisatellieten hadden voltooid. Hierdoor kon het bedrijf het aantal residentiële gebruikers dat het op het netwerk kon huisvesten, uitbreiden. Meer satellieten in een baan om de aarde en netwerkoptimalisatie werden ook toegeschreven aan deze verbetering.


Klanten in Peterborough, Kawartha Lakes, Ottawa en andere delen van de provincie behoren blijkbaar tot degenen die de upgrade hebben ontvangen, die naar verluidt alleen beschikbaar is in Ontario. Uit de eerste tests blijkt dat geüpgradede gebruikers de beloofde snelheidsboost ervaren. Dit is fantastisch nieuws voor mensen die last hebben van tragere internetverbindingen als gevolg van de verminderde kwaliteit van de Best Effort-service. Met de overgang naar residentiële dienstverlening kunnen ze een snellere en betrouwbaardere internetverbinding verwachten.


Hoewel een groot deel van Zuid-Ontario tot 2023 nog steeds niet beschikbaar is voor nieuwe abonnees, laat de beschikbaarheidskaart van Starlink zien dat gebruikers voortdurend worden geüpgraded. Bekijk de dekkingskaart op TS2 Space (https://ts2.space/en/starlink-coverage-map/) voor meer informatie. Dit houdt in dat SpaceX huidige klanten voorrang geeft en ze zo snel mogelijk upgradet. De verbetering kan uiteindelijk op andere locaties worden geïmplementeerd of is in eerste instantie alleen beschikbaar in Ontario.


De website van TS2 Space (https://ts2.space/en/starlink-business/) biedt uitgebreide informatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de service van Starlink. Het is cruciaal om te benadrukken dat de impact van het bedrijf op het milieu een twistpunt is geweest. Bovendien zijn er zorgen over de mogelijke toename van ruimteschroot. De dienst is desalniettemin aan populariteit gewonnen, vooral op plaatsen met een slechte internetverbinding. Klanten in Ontario kunnen nu profiteren van snellere, betrouwbaardere internetsnelheden. Dit is te danken aan de update van de residentiële service, die hun connectiviteit voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik verbetert.