Electronic Arts brengt performance-update uit voor Star Wars Jedi: Survivor

Electronic Arts brengt performance-update uit voor Star Wars Jedi: Survivor

Uncategorized

Electronic Arts heeft een performance-update uitgebracht voor alle platforms van het spel Star Wars Jedi: Survivor. Met deze update belooft EA ‘solid 60fps’ voor de consoleversies in de Performance Mode. Ook de pc-versie krijgt optimalisatieverbeteringen en DLSS-ondersteuning.

De Performance-consolemodus is volledig vernieuwd met cpu- en gpu-optimalisaties, waardoor er nu een stabiele 60fps behaald kan worden. In deze modus is raytracing uitgeschakeld. Na de update zouden er minder fps-schommelingen moeten zijn in de Quality Mode en zijn er verbeteringen op het gebied van graphics. Voor de PlayStation 5 is variable refresh rate toegevoegd.

Naast de optimalisatie- en performanceverbeteringen heeft EA ook bepaalde bugs aangepakt. Zo is er nu een bug fix voor spelers die hun XP niet konden terugkrijgen nadat ze verslagen waren door vijanden. Ook beweert EA met deze update verdere problemen met gecorrumpeerde savegames te voorkomen.

Star Wars Jedi: Survivor werd eind april uitgebracht voor pc en consoles. Hoewel het spel werd geprezen om de gameplay, kreeg het kritiek vanwege de slechte optimalisaties, met name voor de pc-versie. EA bood hiervoor zijn excuses aan na de release. Sindsdien heeft ontwikkelaar Respawn Entertainment meerdere updates uitgebracht om de prestaties van het spel te verbeteren.