De terugkeer van de Technical Machine-kaarten: een nieuwe wending in het kaartspel

De terugkeer van de Technical Machine-kaarten: een nieuwe wending in het kaartspel

Uncategorized

Met de release van de nieuwe uitbreiding Paradox Rift volgende week, maken de Technical Machine-kaarten hun langverwachte comeback in het Pokémon-kaartspel. Deze kaarten zijn voor het laatst gezien in de Platinum-uitbreiding Rising Rivals, die in 2009 werd uitgebracht. De terugkeer van deze oude mechanic volgt de trend van eerdere herintroducties, zoals de ex-kaarten die terugkeerden sinds de start van de Scarlet & Violet-set.

Wat zijn Technical Machine-kaarten?

Technical Machine-kaarten behoren tot het type Trainer en vallen specifiek onder de subcategorie Pokémon Tools. Elke Pokémon kan slechts één van deze kaarten tegelijk dragen. Hoewel normaal gesproken tools permanent aan een Pokémon vastzitten, geldt dit niet voor de nieuwe TM-kaarten.

De tot nu toe onthulde TM’s in de al verschenen Japanse sets en de aankomende Paradox Rift zijn maar één beurt lang geldig. Zodra je een TM-kaart aan een Pokémon hebt gegeven, moet je deze aan het einde van je beurt weggooien. Ze zijn dus alleen nuttig voor de huidige actieve Pokémon.

Nieuwe aanvallen die het spel veranderen

Zoals in de videogames geven TM’s ook in het kaartspel nieuwe aanvallen. Een Pokémon kan deze aanval één keer gebruiken gedurende één beurt, waarna de kaart naar de aflegstapel gaat. Om de aanval te kunnen gebruiken, moet je echter wel de vereiste energiekaarten aan je Pokémon hebben gekoppeld.

Op dit moment zijn er vier TM-kaarten onthuld die in Paradox Rift worden uitgebracht: Turbo Energize, Evolution, Devolution en Blindside. Deze aanvallen hebben elk krachtige effecten, zelfs zonder daadwerkelijke schade toe te brengen. Zo geeft Turbo Energize je extra energiekaarten voor je reserv Pokémon. Evolution stelt je in staat om twee evoluties van je reserv Pokémon te zoeken en te gebruiken, terwijl Devolution je in staat stelt om de evolutie van alle geëvolueerde Pokémon van je tegenstander ongedaan te maken. Blindside is de enige aanval die directe schade toebrengt. Het brengt 100 HP-schade toe aan een Pokémon van je tegenstander die al een schadeteller heeft. Dit geldt ook voor reserv Pokémon.

De impact op het spel

Hoewel we nog meer TM-kaarten kunnen verwachten, kunnen deze kaarten al een aanzienlijke invloed hebben op de meta. Neem bijvoorbeeld de Devolution-kaart. Stel dat je tegenstander een Pokémon heeft met 90 HP en al 70 schade heeft opgelopen. Door terug te keren naar de vorige evolutie met slechts 50 HP, wordt deze automatisch uitgeschakeld.

Aan de andere kant biedt Blindside je de mogelijkheid om gereserveerde Pokémon alsnog te verslaan. Dit is iets wat normaal gesproken moeilijk te doen is, aangezien de meeste aanvallen alleen gericht zijn op de actieve Pokémon.

Deze nieuwe TM-kaarten zorgen voor verrassende wendingen en kunnen de dynamiek van het spel aanzienlijk veranderen. En dit is nog maar het begin van de toevoeging aan het spel, aangezien de kaarten aan elke Pokémon kunnen worden gegeven.

FAQ:

V: Wat zijn Technical Machine-kaarten?
A: Technical Machine-kaarten zijn een type Trainer-kaarten in het Pokémon-kaartspel die aan een Pokémon kunnen worden gekoppeld om nieuwe aanvallen te geven.

V: Hoe lang blijven TM-kaarten aan een Pokémon vastzitten?
A: In de nieuwe Paradox Rift-uitbreiding zijn de TM-kaarten maar één beurt lang geldig voordat ze worden verwijderd.

V: Hoeveel TM-kaarten zijn er tot nu toe onthuld?
A: Op dit moment zijn er vier TM-kaarten onthuld in de Japanse sets en de aankomende Paradox Rift-uitbreiding.

V: Welke impact hebben TM-kaarten op het spel?
A: De TM-kaarten kunnen de dynamiek van het spel veranderen, met onverwachte wendingen en nieuwe tactische mogelijkheden.