SpaceX schiet Falcon 9 raket de lucht in voor lancering Starlink-satellieten

SpaceX schiet Falcon 9 raket de lucht in voor lancering Starlink-satellieten

Uncategorized

SpaceX lanceert vandaag om 23:10 uur EDT, op donderdag 27 juli, een Falcon 9-raket en een batch Starlink-internetsatellieten vanaf het Cape Canaveral Space Force Station in Florida. De weersomstandigheden voor de lancering zijn momenteel 40% gunstig, maar er is een extra lanceervenster beschikbaar om 00:01 uur EDT indien nodig.

De eerste trap van de raket zal naar verwachting na de lancering en een vlucht naar het zuidoosten landen op een droneschip in de Atlantische Oceaan. SpaceX heeft de missie verschoven van het oorspronkelijke doel van 22:20 uur EDT naar 23:10 uur EDT om meer tijd te geven voor het weer om op te klaren. Eerder hadden voorspellers van de Space Force verklaard dat de omstandigheden tijdens het lanceervenster 40% gunstig zouden zijn.

De tijdsplanning voorafgaand aan de lancering van vanavond is als volgt: de lanceerdirecteur van SpaceX verifieert “go” voor het laden van brandstof; het laden van RP-1 (raketkwaliteit kerosine) begint; het laden van vloeibare zuurstof (LOX) in de eerste trap begint; het laden van LOX in de tweede trap begint; Falcon 9 begint met het koelen van de motoren voor de lancering; de vluchtcomputer begint met de laatste pre-lancering controles; het op druk brengen van de brandstoftanks begint; de lanceerdirecteur van SpaceX verifieert “go” voor lancering; de motorcontroller geeft het startsein voor de ontstekingssequentie; Falcon 9 gaat de lucht in.

Er staan een aantal lanceringen en landingen gepland in Florida.