SpaceX krijgt goedkeuring voor tweede testvlucht van Starship-raket

SpaceX krijgt goedkeuring voor tweede testvlucht van Starship-raket

Uncategorized

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, heeft groen licht gekregen van de Amerikaanse toezichthouder voor de tweede testvlucht van zijn Starship-raket. De lancering, oorspronkelijk gepland op vrijdag, is uitgesteld naar zaterdag.

Tijdens de tweede testvlucht zal Starship, de grootste en krachtigste raket ooit ontwikkeld, nieuwe systemen testen en versterkingen aan het lanceerplatform en een ‘watergekoelde stalen vlamdeflector’ introduceren. Deze upgrades moeten de kans op succes bij toekomstige vluchten vergroten.

De eerste testvlucht van Starship, die plaatsvond op 20 april, verliep niet zoals gepland. De raket kampte met motorstoringen en moest uiteindelijk worden opgeblazen. Ditmaal hoopt SpaceX op een succesvolle lancering en terugkeer van de raket.

De Federal Aviation Administration (FAA) heeft na zeven maanden onderzoek verklaard dat SpaceX voldoet aan alle vereisten op het gebied van veiligheid, milieu en beleid. Hiermee heeft het ruimtevaartbedrijf de benodigde goedkeuring gekregen voor de tweede testvlucht.

Het uiteindelijke doel van SpaceX is het bouwen van een herbruikbaar transportsysteem dat zowel mensen als vracht naar de maan en Mars kan vervoeren. Daarnaast zal Starship in de toekomst gebruikt worden voor de lancering van de volgende generatie Starlink-satellieten voor internet.

De lancering van de tweede testvlucht staat gepland voor zaterdagmiddag om 14 uur Nederlandse tijd. Volg het laatste technologienieuws voor meer updates.

Veelgestelde vragen

Wat is Starship?
Starship is de grootste en krachtigste raket ooit ontwikkeld door SpaceX. Het is bedoeld voor het vervoer van mensen en vracht naar de maan en Mars.

Wat is de lanceringstijd van de tweede testvlucht?
De lancering van de tweede testvlucht van Starship staat gepland op zaterdagmiddag om 14 uur Nederlandse tijd.

Waarom werd de eerste testvlucht van Starship opgeblazen?
Bij de eerste testvlucht op 20 april kampte Starship met meerdere motorstoringen, waardoor SpaceX uiteindelijk de raket moest opblazen.

Welke maatregelen heeft SpaceX genomen na de eerste testvlucht?
Naar aanleiding van de eerste testvlucht heeft de Federal Aviation Administration (FAA) SpaceX opgedragen om 63 maatregelen te nemen. SpaceX heeft upgrades uitgevoerd aan zowel het voertuig als de grondinfrastructuur om de kans op succes bij toekomstige vluchten te vergroten.