SpaceX stelt de lancering van Starlink uit om prioriteit te geven aan de missie van de NASA-bemanning

Uncategorized

De lancering van de Starlink 6-1-missie van SpaceX is uitgesteld. De beslissing werd genomen met als doel om Crew-6 klaar te krijgen om op te stijgen. Op donderdag was Cape Canaveral Space Force Station bedoeld om de Starlink-missie te lanceren. Het was de bedoeling om extra SpaceX-internetsatellieten in LEO (lage baan om de aarde) te lanceren met behulp van een Falcon 9-raket. Een vervangende Falcon 9-raket wordt op de grond voorbereid voor de Crew-6-missie, zei SpaceX woensdag laat in een verklaring. Hierdoor wordt de lancering uitgesteld van donderdag naar uiterlijk zondag.


De Crew-6 missie is een internationale ruimtemissie met een bemanning van vier personen. Onder hen zijn Andrey Fedyaev uit Rusland, Sultan Alneyadi uit de Verenigde Arabische Emiraten en Stephen Bowen en Warren Hoburg van NASA. Het is de zesde operationele rotatiemissie van SpaceX naar het International Space Station (ISS) die het voor NASA zal lanceren. Het bedrijf zal zijn Dragon Endeavour-bemanningsruimtevaartuig in een baan om de aarde lanceren met behulp van een Falcon 9-raket.


Omdat het Florida-team van SpaceX de Crew-6-missie voorrang gaf op andere missies, liep de Starlink 6-1-missie vertraging op. Crew-6 is de negende bemande ruimtevluchtmissie van SpaceX in het algemeen, waardoor het een kritieke missie is. Dit komt bovenop de eerste testvlucht van de bemanning die in 2020 werd uitgevoerd en twee volledige commerciële astronautenreizen. Het wordt ook de zesde operationele rotatie van de bemanning van SpaceX naar het ISS onder een contract met NASA.


In een tweet laat SpaceX weten dat de pre-lanceringscontroles zijn afgerond. Bovendien zal de Starlink 6-1-missie niet eerder dan zondag van start gaan. Het bedrijf voegde er echter aan toe dat als het weer en alle andere factoren van Crew-6 gunstig zijn, het zich zal terugtrekken uit de Starlink-lanceringspoging van zondag. De extra 3.600 operationele Starlink-satellieten die nu in een baan om de aarde zijn, zullen het resultaat zijn van de geplande Starlink-missies. Deze satellieten worden gebruikt om SpaceX-klanten over de hele wereld snelle internetdiensten met lage latentie aan te bieden.


Deze week gaat het Kennedy Space Center verder met de voorbereidingen voor de lancering van Crew-6. De gloednieuwe booster van de eerste trap van de Falcon 9-raket werd donderdag vroeg verticaal op pad 39A geplaatst nadat hij woensdagavond uit zijn hangar was gerold. De Merlin-hoofdmotoren van de Falcon 9 zullen vrijdag om 05:45 uur EST (10:45 uur GMT) een testbrand ondergaan op pad 39A.


Deze vertraging dient als herinnering aan de rigoureuze voorbereiding en uitvoering die nodig zijn voor ruimtemissies. Voor de veiligheid van de bemanning en het succes van de missie is het absoluut noodzakelijk dat alles onberispelijk is voor de lancering. De vertraging laat ook zien hoe SpaceX de Crew-6-missie, een cruciale onderneming voor zowel het bedrijf als NASA, topprioriteit geeft. Het feit dat SpaceX bereid is een vlucht uit te stellen om het succes van een andere te garanderen, toont zijn toewijding om het succes van elke missie te verzekeren. Hieruit blijkt de toewijding van het bedrijf aan kwaliteit en de bescherming van de veiligheid van zijn bemanningen.