SpaceX brengt supersnel internet naar Rwanda met Starlink

Uncategorized

Onlangs heeft de Rwanda Space Agency (RSA) een belangrijke aankondiging gedaan die een effect zal hebben op hun satellietconnectiviteit. Het startsein is gegeven voor Starlink om Rwanda te voorzien van hoogwaardige verbindingen en internetdiensten met behulp van zijn constellatie van LEO-satellieten. Dit is fantastisch nieuws voor het land, dat veel energie heeft gestoken in het tot stand brengen van redundantie in internationale connectiviteit en bijna universele breedbandtoegang, en Starlink is een essentiële stap in het bereiken van dit doel.


In het eerste kwartaal van 2023 wordt Starlink gelanceerd, de satelliet-internetservice van SpaceX, die toegang mogelijk zal maken in de verre en achtergestelde gebieden van het land. Dit zal helpen de digitale kloof tussen stedelijke en plattelandsgemeenschappen te dichten en tegelijkertijd de levenskwaliteit van degenen die op deze plaatsen wonen aanzienlijk verbeteren. De CEO van RSA, Francis Ngabo, heeft benadrukt dat Starlink niet bedoeld is om de huidige internetproviders van het land te vervangen, maar eerder om hun diensten te verbeteren en uit te breiden en tegelijkertijd als back-up te dienen voor de vorige infrastructuren.


De licentie die Starlink heeft gekregen, is in overeenstemming met de meest recente Nationale Breedbandbeleid en -strategie, die de nadruk legt op het ondersteunen van bedrijven die hoogwaardige, redelijk geprijsde breedbanddiensten leveren. Paula Inagbire, de minister van informatie- en communicatietechnologie en innovatie, sprak haar vertrouwen uit in de service van Starlink en prees de hoge snelheid en betrouwbaarheid ervan, evenals de goede effecten die het heeft gehad op het concurrentievermogen van het land in de wereldwijde digitale economie.


Francis Ngabo voegde eraan toe dat de RSA zou blijven samenwerken met aanbieders van satellietbreedbandinternet om toegankelijke diensten voor het grote publiek te promoten. Hij merkte op dat de 150 Mbps eindgebruikersdiensten ongeveer 44 dollar (RWF 48.000) zullen kosten, en 350 Mbps voor bedrijven, waardoor het concurrentievermogen van breedband toeneemt. Deze prijs is aanzienlijk lager dan wat de meeste mensen momenteel betalen voor een internetverbinding, en de verhoogde snelheid en betrouwbaarheid zullen de investering de moeite waard maken.


De licentie van Starlink in Rwanda is een belangrijke vooruitgang voor de pogingen van het land om redundante internationale connectiviteit en bijna volledige breedbanddekking te creëren. Zowel particulieren als bedrijven zullen veel baat hebben bij de snelle, betrouwbare internetverbinding van Starlink, die er ook toe zal bijdragen dat Rwanda een belangrijke speler wordt in de wereldwijde digitale economie. Om te garanderen dat alle inwoners toegang hebben tot kosteneffectieve internetdiensten van hoge kwaliteit, zal de RSA blijven samenwerken met aanbieders van satellietbreedbandinternet. Het is een spannende tijd voor Rwanda en er is een fantastische kans om satellietinternet te gebruiken om het land de eenentwintigste eeuw binnen te leiden.