Sony voegt ondersteuning toe voor 8TB-ssd’s en Dolby Atmos-audio aan PlayStation 5

Sony voegt ondersteuning toe voor 8TB-ssd’s en Dolby Atmos-audio aan PlayStation 5

Uncategorized

Sony heeft een software-update uitgebracht voor de PlayStation 5, waarbij ondersteuning is toegevoegd voor 8TB-ssd’s en Dolby Atmos-audio. Deze functies waren al beschikbaar in een bèta-update, maar zijn nu voor alle gebruikers beschikbaar.

Met firmware-update 23.03-08.00.00 kunnen gebruikers nu PCIe 4.0-ssd’s van maximaal 8TB installeren in hun PS5. Voorheen was het maximum 4TB. Voor meer informatie over de compatibiliteit van ssd’s verwijst Sony naar de supportpagina’s. Aanbevolen wordt om ssd’s te gebruiken met leessnelheden van minimaal 5,5GB/s.

Daarnaast krijgen de PlayStation 5-consoles met de update ook ondersteuning voor Dolby Atmos. Hierdoor kunnen gebruikers Sony’s Tempest 3D AudioTech-technologie gebruiken in combinatie met HDMI-apparaten die Dolby Atmos-audio ondersteunen, zoals soundbars en tv’s. Dolby Atmos kan worden ingeschakeld in de audio-instellingen, onder Audio Format.

Naast deze nieuwe functies bevat de update ook andere toevoegingen, die eerder beschikbaar waren in de bèta-update. Zo is het nu mogelijk om een tweede controller te gebruiken als assistentie voor een speler. Gebruikers kunnen nu twee controllers gebruiken alsof het er één is. Verder kan haptische feedback worden ingeschakeld tijdens het navigeren door de gebruikersinterface, wordt de Party-interface aangepast en wordt er een previewafbeelding getoond bij het delen van het scherm. Ook is het nu mogelijk om het piepgeluid bij het in- en uitschakelen van de console uit te schakelen.

Met deze nieuwe update biedt Sony meer flexibiliteit en mogelijkheden voor de gebruikers van de PlayStation 5.