Sony verkoopt 4,9 miljoen PlayStation 5-consoles in het afgelopen kwartaal

Sony verkoopt 4,9 miljoen PlayStation 5-consoles in het afgelopen kwartaal

Uncategorized

Sony heeft in een recent financieel verslag bevestigd dat ze in het afgelopen kwartaal 4,9 miljoen PlayStation 5-consoles hebben verkocht, waardoor het totaal aantal wereldwijd verkochte consoles op meer dan 46,5 miljoen komt. Dit markeert een stijging van 48% ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Het is duidelijk dat de PlayStation 5 erin geslaagd is om overal gemakkelijk verkrijgbaar te zijn, wat heeft bijgedragen aan dit indrukwekkende verkoopcijfer.

Sony is zeer tevreden met de resultaten en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Met de naderende release van de PlayStation 5 Slim in het verschiet, wil het bedrijf dit fiscale jaar maar liefst 25 miljoen consoles verkopen. Deze nieuwere versie van de console zal naar verwachting een nog grotere aantrekkingskracht hebben op gamers vanwege de verbeterde specificaties en een mogelijk lagere prijs.

Naast de verkoop van consoles heeft Sony ook succes geboekt op het gebied van hardware en software. Het bedrijf heeft een indrukwekkende winst van € 6,7 miljard gerealiseerd in dit kwartaal. Dit illustreert de enorme populariteit van de PlayStation 5 en de bijbehorende games.

Bovendien heeft Sony gemeld dat het PlayStation Network nu meer dan 107 miljoen actieve maandelijkse gebruikers heeft, wat aantoont dat het gamingplatform nog steeds een prominente positie inneemt in de gamingindustrie. Hoewel Sony geen specifieke details heeft vrijgegeven over het aantal gebruikers met een PlayStation Plus-abonnement in dit kwartaal, kunnen we aannemen dat dit een aanzienlijk aantal is, gezien het groeiende succes van het netwerk.

FAQ:
Q: Hoeveel PlayStation 5-consoles heeft Sony wereldwijd verkocht?
A: Sony heeft wereldwijd meer dan 46,5 miljoen PlayStation 5-consoles verkocht.
Q: Wat is de stijging in verkoopcijfers vergeleken met vorig jaar?
A: Er is een stijging van 48% in de verkoop van consoles ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar.
Q: Wat zijn de plannen van Sony voor het huidige fiscale jaar?
A: Sony heeft plannen om in totaal ongeveer 25 miljoen consoles te verkopen, inclusief de release van de PlayStation 5 Slim.
Q: Hoeveel winst heeft Sony geboekt met de verkoop van hardware en software?
A: Sony heeft in dit kwartaal een winst van € 6,7 miljard gerealiseerd met de verkoop van hardware en software.
Q: Hoeveel maandelijkse gebruikers heeft PlayStation Network?
A: PlayStation Network heeft momenteel meer dan 107 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.