Sony vermindert aantal geplande liveservicegames naar zes

Sony vermindert aantal geplande liveservicegames naar zes

Uncategorized

Sony heeft aangekondigd dat het bedrijf in de komende jaren zes liveservicegames zal uitbrengen, dit is de helft minder dan oorspronkelijk gepland. Eerder had de PlayStation-maker aangegeven dat ze twaalf van deze titels wilden uitbrengen tot en met maart 2026.

Tijdens een teleconferentie met aandeelhouders heeft Hiroki Totoki, de coo en cfo van Sony, bevestigd dat het bedrijf de plannen heeft gewijzigd. “We zijn de plannen aan het herzien om ervoor te zorgen dat deze games lang leuk en goed worden gevonden door gamers”, aldus Totoki.

Van de twaalf oorspronkelijke titels zullen er nu zes worden uitgebracht tegen boekjaar 2025. Sony werkt nog steeds aan de ontwikkeling van de andere zes titels.

Diverse Sony-studio’s zijn betrokken bij de ontwikkeling van deze liveservicegames. Zo werkt Naughty Dog aan een multiplayergame voor The Last of Us, Guerrilla werkt aan een onlinegame voor Horizon, en de Londense studio van PlayStation is bezig met een nieuwe franchise.

Eerder werd al bekend dat de ontwikkeling van de The Last of Us-onlinegame vertraging heeft opgelopen, mede door de zorgen die Destiny-ontwikkelaar Bungie heeft geuit. Daarnaast zijn er in de afgelopen maanden ontslagen geweest bij verschillende PlayStation-studio’s, waaronder Naughty Dog en Bungie.

FAQ

Wat zijn liveservicegames?

Liveservicegames zijn videogames die voortdurend worden geüpdatet en ondersteund door de ontwikkelaars. Deze games worden vaak voorzien van nieuwe content, evenementen en functies om de spelers betrokken te houden.

Zullen de zes liveservicegames allemaal tegelijk worden uitgebracht?

Nee, Sony heeft aangegeven dat de zes liveservicegames zullen worden uitgebracht tegen boekjaar 2025. Dit betekent dat ze in verschillende fasen worden uitgebracht, niet allemaal tegelijk.

Welke studio’s werken aan de liveservicegames?

Diverse Sony-studio’s zijn betrokken bij de ontwikkeling van de liveservicegames, waaronder Naughty Dog, Guerrilla en de Londense studio van PlayStation.