Sonos kondigt nieuwe draagbare speaker, de Move 2, aan

Sonos kondigt nieuwe draagbare speaker, de Move 2, aan

Uncategorized

Sonos heeft de nieuwe draagbare speaker, de Sonos Move 2, aangekondigd. Deze speaker biedt stereogeluid, tot 24 uur batterijduur en enkele kleine vernieuwingen.

De eerste Sonos Move verscheen in 2019 en was de eerste draagbare speaker van het merk met zowel bluetooth als wifi. De Sonos Move 2, die vandaag is onthuld, biedt tot 24 uur afspeeltijd op één acculading, aanzienlijk meer dan de 10 uur van de voorganger. Daarnaast heeft de nieuwe speaker stereogeluid dankzij twee tweeters, in tegenstelling tot één tweeter in de huidige Move. Ook bevat de Move 2 een ingebouwde woofer voor extra bass.

Nieuw aan de Move 2 is dat deze veel zuiniger werkt in de standby-modus, met 40 procent minder stroomverbruik in vergelijking met het vorige model. De batterij is vervangbaar en de speaker is gemaakt van gerecycled kunststof. Bovendien heeft de Move 2 een IP56-rating, wat betekent dat hij bestand is tegen vallen, waterspatten, regen, vuil en zonlicht.

Net als de recente Sonos Era-speakers heeft de Move 2 een aanraakgevoelig bedieningspaneel aan de bovenkant. De speaker heeft een usb-c-poort waarmee je bijvoorbeeld je smartphone kunt opladen, en een line-in voor het aansluiten van andere audioapparaten. Met Trueplay-tuning past de Move 2 het geluid aan je omgeving aan.

De Move 2 ondersteunt geen Google Assistent, maar wel Sonos Voice Control en Amazon Alexa. Ook is er ondersteuning voor Apple AirPlay 2. Via bluetooth kun je audio streamen naar twee met wifi gekoppelde Move 2-speakers.

De Sonos Move 2 is verkrijgbaar in de kleuren olijfgroen, wit en zwart vanaf 20 september. De prijs van de Move 2 is 499 euro.