Sonos kondigt de Move 2 aan met stereogeluid en langere accuduur

Sonos kondigt de Move 2 aan met stereogeluid en langere accuduur

Uncategorized

Sonos heeft de Move 2 aangekondigd, een draagbare bluetoothspeaker die in tegenstelling tot zijn voorganger stereogeluid moet bieden. De eerste Move had alleen monogeluid. Verder is de accuduur ruim verdubbeld. De speaker komt later deze maand uit voor 499 euro.

De Move 2 heeft dubbele tweeters in plaats van de enkele tweeter van de eerste Move, waardoor de nieuwe variant stereogeluid kan produceren. Daarnaast is er een enkele woofer. De accuduur is bovendien verhoogd van 10 uur tot 24 uur. Die accu is tevens vervangbaar. De Move 2 kan verder als powerbank fungeren met de USB-C-poort. Het opladen van de speaker zelf gaat met USB-PD of de meegeleverde draadloze lader. De draagbare speaker heeft een IP56-certificering en is bestand tegen vallen, regen, vuil en zonlicht.

Net als andere Sonos-speakers kan de Move 2 samenwerken met andere Sonos-speakers, zoals andere Move 2-speakers. Zo kunnen de speakers op hetzelfde moment hetzelfde geluid afspelen of kan er zo voor stereogeluid met twee losse Move 2-speakers gezorgd worden. Deze koppeling gaat via wifi. Muziekstreamen gaat ook met wifi, of via bluetooth of Apple AirPlay 2. De Move 2-speaker heeft dezelfde gebruikersinterface als de Era-producten, ondersteunt Sonos Voice Control en Amazon Alexa, heeft een capacitieve volumeregelaar en kan met Trueplay zelf het geluid aanpassen aan de omgeving.

De Sonos Move 2 komt in de kleuren zwart, wit en olijfgroen. De speaker heeft afmetingen van 241x160x127mm en weegt inclusief accu 3kg. De speaker ondersteunt verder Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.0, maar kan ook via ethernet worden aangesloten met een adapter. De speaker komt op 20 september uit.