Spotify test betalende Premium-functie voor songteksten

Spotify test betalende Premium-functie voor songteksten

Uncategorized

In 2021 kondigde Spotify de uitrol van de realtime songteksten aan, zodat gebruikers live konden meezingen met hun favoriete nummers, vergelijkbaar met Apple Music. Sinds de uitrol van deze functie in 2021 was deze beschikbaar voor alle Spotify-gebruikers.
Echter, de laatste dagen is het mogelijk opgevallen dat de songteksten in Spotify zijn verdwenen. Dit heeft te maken met een huidige test van Spotify, waarbij de songteksten alleen beschikbaar zijn voor betalende Premium-gebruikers. Gratis Spotify-gebruikers krijgen een melding dat Premium vereist is om de realtime songteksten te bekijken. Spotify test momenteel deze functie om deze exclusief beschikbaar te stellen voor betalende gebruikers.
Spotify geeft aan dat het momenteel in bepaalde markten bij een selecte groep gebruikers test of de functie alleen toegankelijk wordt voor Premium-gebruikers. Dit betekent dat je nu moet betalen om gebruik te kunnen maken van deze voorheen gratis functie. Dit kan een manier zijn voor Spotify om meer inkomsten te genereren uit haar muziekdienst.
Hoewel dit momenteel nog slechts een test is, is het mogelijk dat de songteksten binnenkort niet meer beschikbaar zullen zijn voor gratis gebruikers. Spotify lijkt sowieso meer functies achter de betaalmuur te willen plaatsen. Eerder gebeurde dit vaak met exclusieve content, maar de laatste tijd zien we vaker dat functies van de dienst een Premium-abonnement vereisen. Een voorbeeld hiervan is de Spotify AI DJ. Als er meer duidelijkheid komt over de toekomst van de Spotify-songteksten, zullen we dat hier melden.