Sociale media-gebruikers in Melbourne spreken van een komeet die over de hemel schiet

Sociale media-gebruikers in Melbourne spreken van een komeet die over de hemel schiet

Uncategorized

Social media-gebruikers in Melbourne hebben voor opschudding gezorgd nadat ze getuige waren van wat leek op een komeet die over de hemel schoot. De ongebruikelijke waarneming werd vastgelegd op video’s die ’s avonds laat werden gemaakt. Bovendien meldden tientallen getuigen kort na de waarneming dat ze de grond voelden schudden.

Speculatie over het fenomeen verspreidde zich snel op sociale media, waarbij suggesties varieerden van een meteoriet tot ruimtepuin dat in de atmosfeer verbrandde. Geoscience Australia, een Australische overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het bewaken van seismische activiteit, erkende dat er meldingen waren ontvangen van beweging rond middernacht. Hoewel hun seismische signalen activiteit in noordwest-Melbourne aangaven, was er onvoldoende gegevens om te publiceren op de [email protected] website.

Getuigen deelden video’s en foto’s van het gebeuren, waarbij sommigen opgelucht waren dat ze niet de enigen waren die het hadden gezien. Beschrijvingen van een dreun of trilling waren gebruikelijk bij degenen die de grond voelden schudden. Een getuige meldde dat hij op het strand van Ocean Grove was en het gevoel had dat de komeet recht boven zijn hoofd voorbijging.

Dit is niet de eerste keer dat zo’n hemels evenement de aandacht van het publiek trekt. Vorig jaar verbaasde een grote meteoriet toeschouwers toen hij over de hemel schoot, waardoor sommigen het verwarden met een UFO. Meteorieten, die ruimterotsen zijn die in de atmosfeer van de aarde verbranden, hebben het potentieel om aanzienlijke schade aan te richten. In 1908 explodeerde een meteoriet boven het afgelegen gebied Tunguska in Siberië, met een verwoestende explosie van 12 megaton tot gevolg.

Het mysterieuze komeetachtige fenomeen dat in Melbourne werd waargenomen, heeft de interesse gewekt van de lokale bevolking en sociale media-gebruikers, wat leidt tot discussies over de wonderen van het universum en de mogelijkheid van toekomstige waarnemingen.